Japán játékokat terjeszt az Ubisoft

Japán játékokat terjeszt az Ubisoft

2006. január 2. 20:15, Hétfő
Az Ubisoft bejelentette, hogy exkluzív licencszerződést írt alá a japán óriáscéggel, a Taitóval. A megállapodás szerint a francia játékcég 2006-ban három Taito-fejlesztésű játékot fog megjelentetni és terjeszteni Észak Amerikában és Európában.

Az első Ubisoft égisze alatt megjelenő darab, az Exit névre hallgató fejtörős akciójáték lesz, amely Sony PSP-n lesz elérhető jövő év februárjától. A másik két játék címéről, illetve témájáról még nem érkezett hír. "Az egyedi grafikájú és gördülékeny stílusú Exit egy újabb innovatív fejtörő játék az Ubisoft kínálatában" - mondta Jay Cohen, az Ubisoft kiadásért felelős alelnöke önbizalomhiánytól mentes nyilatkozatában. "Az Ubisoft örül, hogy 2006 három leginvenciózusabb játékával rukkolhat elő a piacon".


A hírek szerint az Exit című játékban egy hivatásos életmentő szakember bőrébe bújhatunk, aki bárkit bármilyen helyzetből képes kiszabadítani. Miközben a játékosok azon igyekeznek, hogy életveszélyes szituációkból mentsék ki a bajbajutottakat, nem várt akadályokon kell keresztülverekedniük magukat. Az áldozatokra a legkülönbözőbb veszélyek - tűzvész, földrengés stb. - leselkednek a legváratlanabb helyeken - középületekben, kórházakban, aluljárókban. A játék folyamán mintegy 100 különböző vészhelyzetből kell kimenteni az szerencsétlenül jártakat. Az ígéretek szerint több kiegészítő pálya is letölthető lesz majd a játék honlapjáról.

Az Ubisoft közleményében az is szerepel, hogy a játék az "ösztönökre és az esztétikai érzékre" is hatni fog. Mindenki döntse el maga, vajon mi rejtőzhet e meglehetősen rejtélyes állítás mögött.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások