A Sipark segít parkolóhelyet találni

A Sipark segít parkolóhelyet találni

2006. január 25. 10:06, Szerda
A müncheni Franz Josef Strauss repülőtér 1-es termináljának parkolás-irányítási rendszerét a Siemens építheti ki.

2009-re 9150 parkhelyet kell egyenkénti felügyelettel ellátni és a központi parkolás-menedzsment rendszerébe integrálni. A 2-es terminálon már 2001 augusztusa óta működik a Sipark. A két terminál összesen 15 000 bekapcsolt parkhelyével a világ legnagyobb parkolásirányító és -menedzsment rendszere lesz.

Az 1-es terminál parkolóházainak minden park­pozíciója fölé egy ultrahangos érzékelőt sze­rel­nek, amely biztonsággal felismeri, hogy az szabad vagy foglalt-e. A foglaltsági információt a parko­ló­tér-menedzsment rendszer veszi át, így központilag mindig teljes és aktuális az áttekintés. Ez mind a parkoló-felügyelet, mind az autósok dolgát megkönnyíti. Utóbbiaknak nem kell többé üres helyet keresgélniük: a rendszer a legrövidebb úton elvezeti őket a legközelebbi szabad helyre. Erre szolgál a parkolókban telepített összesen kétszáz LED-jelzőtábla, melyek egy Simatic S7 vezérlésen át kapcsolódnak a központi me­nedzsment-rendszerhez. Ezáltal el lehet kerülni, hogy egyszerre több autóst irányítsanak ugyanarra a parkhelyre ill. túl sok autóst egy olyan szektorba, ahol esetleg csak néhány üres hely van már.

Sipark rendszerek ma már sok parkolóházban ill. mélygarázsaiban működnek, többek között hét repülőtéren is, köztük Düsseldorfban, Köln/Bonnban és Toulouse-ben.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások