Letartóztatták a Sportingbet elnökét

Letartóztatták a Sportingbet elnökét

2006. szeptember 7. 22:47, Csütörtök
Az amerikai hatóságok immár a második internetes játékokat szervező társaság vezetőjét vették őrizetbe, tovább erősítve azokat a félelmeket, amelyek már eddig is jelentős árfolyamesést idéztek elő az érintett cégek körében, 1,5 milliárd dollárral csökkentve az ágazat piaci értékét.

Most a Sportingbet Plc on-line fogadó iroda elnökét, Peter Dickset tartóztatták le, ami az évi 12 milliárd dolláros forgalmú ágazatban átfogó visszaesést indított el: a piacvezető PartyGaming 19 százalékot, a 888 Holdings Plc 18 százalékot, a Playtech 17 százalékot vesztett. Zuhant az osztrák bwin.com Interactive Entertainment árfolyama is. A Sportingbet részvényének kereskedését a helyzet tisztázásáig felfüggesztették.

Az elemzők emlékeztettek arra, hogy a helyzet kísértetiesen emlékeztet a BETonSPORTS vezérigazgatójának, David Carruthersnek júliusi őrizetbe vételére. Mindkét vezetőt zsarolással vádolták, Carrutherst azóta felmentették, ám a Costa Rica-i cég beszüntette amerikai működését.

A hírek elhomályosítják a PartyGaming kiváló eredményeinek hírét: a cég profitja az idei esztendő első félévében 47 százalékkal, 380 millió dollárra nőtt, miközben csökkentette függését az amerikai piactól; bevételének már csak 77 százaléka származott az Egyesült Államokból, szemben a tavalyi 86 százalékkal. A "menekülés" egyik fontos kiváltó oka egyes amerikai politikusoknak az internetes játékok betiltását kezdeményező akciója.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások