Dolby Digitalra vált az HBO

Dolby Digitalra vált az HBO

2006. október 2. 20:54, Hétfő
A mozicsatorna újabb lépést tesz a digitális jövő felé, műsorai nagy részét dolby digital minőségben sugározza. A hazai előfizetők a filmeket az elérhető legjobb hangminőségben élvezhetik.

"Az HBO-n mostantól a legtöbb péntek és vasárnap esti premiert 5.1-es hangminőségben sugározzuk. Azok az előfizetők, akik digitális szolgáltatók segítségével láthatják az HBO-t, és Dolby Surround rendszerrel rendelkeznek, az otthon kényelmében, csúcsminőségben élvezhetik a legjobb hollywoodi hanghatásokat" - nyilatkozta Linda Jensen, az HBO Közép-Európa vezérigazgatója.

A szolgáltatás először Magyarországon került bevezetésre, és már elérhető azon előfizetők számára, akik a T-Kábeltől vagy az Antenna Digitáltól rendelték meg az HBO-t. A UPC Direct-nél jelenleg fejleszés alatt áll a rendszer, de hamarosan az ő előfizetőik is Dolby Digitalban élvezhetik a csatorna műsorát.

Az HBO következő lépése a digitális világban a DVB (Digitális Video Sugárzás) feliratozás bevezetése. Azok az előfizetők, akik a digitális szolgáltatást rendelték meg, már most választhatnak az eredeti angol nyelvű változat és a magyar szinkron között. "2007 januárjától olyan rendszert szeretnénk kifejleszteni, amely segítségével nézőink nem csak a műsor hangját tudják kiválasztani, hanem tetszőlegesen a feliratot is" - mondta Végh Ödön, az HBO produkciós igazgatója.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban