Biztonsági hibajavítás a Microsoft-tól

Biztonsági hibajavítás a Microsoft-tól

2007. április 5. 08:33, Csütörtök
A mai napon a Microsoft által kiadott frissítés egy veszélyes Windows-os biztonsági rést javít ki.

Az ingyenes frissítés a Microsoft weboldaláról máris elvégezhető vagy automatikusan elindul, illetve a Microsoft security advisory oldalról külön is letölthető a frissítés.

A Microsoft szerint a Windows felhasználóknak a lehető leghamarabb telepítenük kell a frissítést, mivel hackerek egyre nagyobb számú csoportjai erre a biztonsági résre specializáltan próbának betörni a számítógépekbe. Már egy rosszándékú email vagy honlap megnyitása közetkeztében kitehetjük magunkat annak a veszélynek, hogy bizonyos nemkívánt szoftverek észrevétlenül kerüljenek telepítésre a gépünkre.

A Microsoft egy héttel később tervezte ennek a frissítésnek a megjelentetését, mivel azonban a hibát kihasználva egyre nagyobb számban jelentkeztek támadások már most elérhető a frissítés, mely egyébként további hat biztonsági problémát is kijavít egyben.

A Microsoft minden hónap második keddjén szokott frissítéseket kiadni, 2006 januárja óta azonban már harmadszor jelenik meg hamarabb a javítás. Ennek mindig az volt az oka, hogy az ominózus biztonsági rések miatt komoly támadások érték a Windows-t.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások