Nokia N95 Nagy-Britanniában VoIP-funkció nélkül?

Nokia N95 Nagy-Britanniában VoIP-funkció nélkül?

2007. április 26. 08:36, Csütörtök
Úgy tűnik, számos mobil szolgáltató tart az internetes telefonálás további térhódításától és emiatt egyedi korlátozásoktól sem riadnak vissza.

Nagy-Britanniában is népszerű a finn mobiltelefon-gyártó cég N95-ös mobil készüléke. Különösen a HSDPA-támogatás, a nagy felbontású kijelző miatt kedvelik sokan a modellt és használják az interneten való szörfölésre és telefonálásra. A szigetországban azonban nem mindenkit tölt el a VoIP-funkció határtalan örömmel. Két mobil szolgáltató, a Vodafone és az Orange ugyanis letiltatták, illetve eltávolították az internetes telefonálást lehetővé tévő funkciót az általuk kínált Nokia N95-ös mobiltelefonokból.

A korlátozás nem érinti a programok és információk letöltését, azonban az internetes telefonálás lehetetlen. Azt még nem lehet tudni, hogy más mobil szolgáltatók is csatlakoznak-e ehhez az önhatalmú korlátozáshoz, illetve hogy a lépés érint-e majd más típusokat is. Az ügyfelekben ugyanakkor jogosan merül fel a kérdés: vajon megengedhető-e egy ilyen intézkedés? Ez a korlátozás kifejezetten barátságtalan a felhasználók felé.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások