Szigorítanák a mozis korhatárokat

Szigorítanák a mozis korhatárokat

2007. április 25. 22:45, Szerda
A filmforgalmazók szerint a hazai szabályozás már így is túl szigorú, a Nemzeti Filmiroda szerint azonban gyermekeink lelki fejlődése továbbra is veszélyben van. Hol az igazság?

A Népszabadság információ szerint a Nemzeti Filmiroda egyre inkább pártolná a mozis korhatárok megemelését, s ennek köszönhetően, a világon talán egyedülállóan, a Disney Robinson család titka című rajzfilmjét 12-es karikával látták el, annak ellenére, hogy a film még Amerikában is a "G", vagyis a minden nézőnek ajánlott filmek közé tartozik.(Ennél eggyel "nagyobb" kategória a rajzfilmeknél még szokásos "PG" értékelés, mely szülői kíséretet ajánl a kisdedek számára, de nem írja elő kötelezően.

A film talán ennek is köszönhetően hatalmasat bukott bemutatásának hetében, Budapesten mindössze 5 ezren látták, ami körülbelül egynegyede egy középkategóriás Disney-rajzfilm nyitó nézőszámának. A korhatárbizottság, mely 3 évvel ezelőtt kezdte meg munkáját, döntésében elsősorban az ORTT szempontrendszerét vette figyelembe.

A döntés annak fényében még furcsábbnak tűnik, hogy ugyanez a bizottság tavaly a Batman: Kezdődik! című filmet minden korosztály számára megtekinthetőnek ítélte.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások