Az Apple bemutatta az új iMac sorozatot

Az Apple bemutatta az új iMac sorozatot

2007. augusztus 8. 12:12, Szerda
Az Apple hivatalosan is útjára indította az iMac számítógépek legújabb generációját, amelyek mind külcsínben, mind belbecsben előrelépést jelentenek az elődökhöz képest. Intel chipek és Radeon vezérlők adják a konfigurációk erejét.

A hivatalos oldalon leleplezett új sorozat tagjai az Intel által szállított Core 2 processzorokra, valamint az AMD Radeon HD 2000-es grafikus vezérlőire épülnek. A cég ejtette a korábbi 17 hüvelykes változatokat, helyettük két 20, valamint egy 24 hüvelykes példányt dobnak piacra. A kinézet is változott, az új iMac vékonyabb alumínium borítást kap, amelyhez megfelelő vezetéknélküli billentyűzet párosul.


Klikk a képekre a nagyobb változathoz

A belépő szintű 20 hüvelykes modell 2 GHz-en futó mobil (Merom) Core 2 Duo processzort és Radeon HD 2400XT grafikus chipet foglal magába, amelyet egy 250 GB-os SATA-merevlemez egészít ki, ára 1200 dollár a tengerentúlon. A középkategóriás konfiguráció 2,4 GHz-es mobil Core 2 processzorra, Radeon HD 2600 Pro grafikus vezérlőre, valamint 320 GB-os merevlemezre épül, 1500 dollárért, egyéb eltérés nincs a két változat között. Az abszolút csúcskategóriát a 24 hüvelykes kijelzővel érkező modell képviseli, amely ugyan azonos specifikációval érkezik, mint a középkategóriás példány - 1800 dolláros áron -, ám az Apple egyéni megrendeléseket is teljesít 2,8 GHz-es mobil Core 2 Extreme X7900 chippel.


Klikk a képekre a nagyobb változathoz

Mind a négy modell támogatja a 802.11n vezetéknélküli szabványt, 1 GB rendszermemóriával érkezik, ennek felső határa 4 GB, az optikai lemezek beolvasásáról pedig 8x-os SuperDrive meghajtó gondoskodik. A konfigurációkhoz új vezetéknélküli billentyűzet párosul, amely Bluetooth -on keresztül kommunikál és hasonló alumínium borítást kapott. "Az iMac igen sikeres pályafutást tudhat maga mögött, ezt szeretnénk folytatni. Sikerült még vékonyabbra faragni a készülékeket" - jelentette ki Steve Jobs.


Klikk a képekre a nagyobb változathoz

A teljes PC-piac mindössze 5 százalékát birtokló Mac számítógépek a legutóbbi negyedévben 2,5 milliárd dollár bevételt hajtottak a cégnek. Összesen 643 ezer asztali konfigurációt adtak el három hónap alatt 956 millió dollár értékben, a laptopok részesedése a bevételből 1,58 milliárd dollár volt.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások