Tovább bővül a Radeon HD 5000 család

Tovább bővül a Radeon HD 5000 család

2009. szeptember 15. 11:50, Kedd
A grafikus kártya gyártó cégektől kiszivárgott információk szerint az AMD további változatokat dob piacra még az idén, kiegészítve a Radeon HD 5000 család eddig várt tagjait.

Korábban annyit tudtunk, hogy szokás szerint az új sorozat legerősebb példánya érkezik majd elsőként, valamikor az őszi hónapokban. Ez a Radeon HD 5870 lesz, amely közvetlen kistestvérével, a HD 5850 típusjelzést kapott változattal jelenik majd meg, mégpedig egészen pontosan szeptember 22-én - már amennyiben hinni lehet a gyártóktól most kiszivárgott hírnek.

Az AMD azonban nem elégszik meg ennyivel (nem is teheti, hiszen az nVidia is készül, hogy új sorozatával lefedje az összes elérhető szegmenst), így október folyamán rögtön további két példány érkezik majd, sorrendben Radeon HD 5770, illetve 5750 típusjelzéssel. Ezek nyilván közvetlenül a két legerősebb változat alatt helyezkednek majd el teljesítményben és fogyasztásban, ám novemberben felbukkan a Radeon HD 5870 X2, amely kétchipes felépítésének köszönhetően azonnal elfoglalhatja majd az őt megillető vezető helyet.

Ami a mobil számítógépek szegmensét illeti, a Mobility Radeon család szintén a HD 5000 sorozattal bővül ki, mégpedig négy eltérő kategóriában. A Mobility Radeon HD 5800 a csúcskategóriát, az 5700 a teljesítményre kiélezett, ám valamivel olcsóbb laptopokat, az 5600 a középkategóriát, az 5400 pedig a belépő szintű megoldásokat hivatott lefedni, nyilván ennek megfelelően csökkentett teljesítménnyel és étvággyal.

Szintén a mobil szegmensben hivatott megkönnyíteni a cég termékeinek térhódítását a napokban ismertetett Vision platform, amely három, majd pedig négy kategóriában kínál majd komplett összeállításokat az érdeklődőknek.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások