Elhagyja a Microsoftot Bob Muglia

Elhagyja a Microsoftot Bob Muglia

2011. január 12. 05:16, Szerda
Rövid időn belül újabb meghatározó vezető távozik a szoftveróriástól: Ray Ozzie után a szerver üzletágért felelős Bob Muglia is elhagyja Redmondot. Nem volt elég jó a felhőszolgáltatások bevezetésére.

Ozzie esetéhez hasonlóan ezúttal is Steve Ballmer, a Microsoft vezérigazgatója tájékoztatta nyílt levélben a vállalat összes dolgozóját. A céget várhatóan nyáron elhagyó szakember alelnöki pozícióban dolgozott és a szerver üzletágért felelt. A 2010-es üzleti évben ez a részleg kereken 15 milliárd dolláros forgalmat könyvelhetett el. Az üzletághoz való csatlakozásakor, 2006-ban ez az összeg még csak 9,7 milliárd dollár volt. A távozásának pontos időpontja azért nem ismert, mert Muglia csak akkor veszi a kalapját, ha sikerül megtalálni az utódját.

Ballmer levelében méltatta kollégája munkáját és érdemeit, kiemelve fogyasztóközpontúságát, műszaki tudását és vezetői képességeit. Azonban arra is kitért, hogy még gyorsabb növekedést várna el ezen a területen, ezért döntése szerint új vezetőre van szükség. Leváltásával erősíteni fogják a szerverrészleg innovációs képességeit. A távozó alelnök helyére olyan utódot keresnek, aki minden tekintetben képes pótolni őt és kvalitásait.

Bob Muglia kereken 23 éven át dolgozott a redmondi vállalatnak, ez idő alatt vezette többek között a társaság fejlesztői szoftverrészlegét, valamint az Office és a mobil eszközökért felelős üzletágát. Ezenkívül részben ő felelt a Windows NT-ért és az online üzletekért. Jelenleg az tűnik a legvalószínűbbnek, hogy Muglia utódja Amitabh Srivastava, az Azure számítási felhő-technológián alapuló szolgáltatás fejlesztéséért felelős szakember lehet. Az ugyanakkor még egyelőre nem lehet tudni, hogy vajon Muglia is követi-e Ray Ozzie példáját, aki blogbejegyzésében kitért a Microsoftnál szerzett tapasztalataira, majd a PC utáni korszakról vizionált.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások