Minden, amit a PSP2-ről tudni lehet

Minden, amit a PSP2-ről tudni lehet

2011. január 31. 15:00, Hétfő
A játékvilágban már régóta nyílt titok, hogy a Sony a nem túl sikeres PSP Go! után újabb zsebkonzolt készít, mely eddig a PSP2 nevet viselte. Szerencsére azonban a múlt héten hivatalosan is bemutatták a gépet és a hozzá készülő játékokat is láthattuk. A bemutatóval kicsit kivártunk, hogy mindenről be tudjunk számolni, szóval íme minden, amit jelenleg tudni lehet a PSP NGP-ről.

Magát a gépet a Sony a január 27-én megrendezett PlayStation Meeting nevezetű eseményen leplezte le Tokióban. A prezentáción a Sony vezetője, Kaz Hirai maga mutatta be a gépet, melynek újdonságait öt pontban foglalta össze: forradalmi irányítási rendszer, helyhez kötött szórakoztatási lehetőségek, közösségi kapcsolat, megnövelt lehetőségek és PS Suite kompatibilitás.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!

Aztán előkerült maga a gép is. A képeken látszik, hogy a PSP NGP két analóg karral bír, a gép elején és hátulján is lesz egy-egy touchpad, a képet egy 12,7 centiméteres OLED kijelző szolgáltatja és lesz egy SixAxis mozgásérzékelő is. De WiFI, GPS és egy elektromos iránytű is a rendelkezésünkre áll majd. És egyetlen széria a 3G-t is támogatja majd.

Másnap a Sony európai főnöke, Andy House már arról beszélt, hogy a kis gép tudásában szinte eléri majd a PS3-t és egyáltalán nem lesz olyan drága, mint azt sokan elsőre gondolnák. "Sajnos pontos összeget még nem árulhatok el, de abban mindenki biztos lehet, hogy a PSP NGP a megfizethető kategóriába tartozik majd és ezzel cáfolnám is a korábban felröppent 599 dolláros pletykákat."

További jó hír, hogy a gép akkumulátora 4-5 órás folyamatos működést is kibír majd, ami valóban elég egy hosszabb útra is. És akkor most nézzük a játékkínálatot. A hétvégén bejelentették, hogy szinte minden kiadó illetve fejlesztő támogatja majd a PSP NGP-t, így ezeket most felesleges lenne felsorolni (a teljes lista itt található meg). Érdemesebb azt megnézni, hogy milyen játékok lesznek elérhetők a gép megjelenésekor (ami Japánban az év végén esedékes, nálunk még nincs kitűzve a dátum).


Szerinted melyik lesz a nyerő?
PSP NGP (76%)
3DS (24%)
Összesen 453 válaszadó.
Biztos megvásárolható lesz az új Monster Hunter és Lost Planet rész, a Yakuza 4, az új Dynasty Warriors, a Metal Gear Solid 4 és egy Call of Duty is. Ugyanakkor a prezentáción kiderült, hogy a gép képes kezelni az Unreal 3 Engine-t is, így az Epic máris bejelentette, hogy a Dungeon Defenders is elérhető lesz a kis gépre. Később pedig biztosan megjelenik az Uncharted, a LittleBigPlanet, a Little Deviants, a Killzone, a Hot Shots Golf, egy Resistance játék, az új Wipeout és a Gravity Daze is.

Első körben ennyi, elméletileg hamarosan újabb részleteket hoznak nyilvánosságra a PSP NGP-ről. Az mindenesetre biztos, hogy a Nintendo 3DS-e komoly kihívót kapott a Sony gépének képében.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások