Táblagépeket kapnak a szingapúri katonák

Táblagépeket kapnak a szingapúri katonák

2011. június 27. 14:41, Hétfő
A szingapúri hadsereg tengerészgyalogosait és a légierő kötelékében szolgáló katonáit a lőfegyverek mellett táblagépekkel is fölszerelik - jelentette be a szingapúri védelmi minisztérium.

A tárca közleménye szerint első körben 8000 iPadet szereznek be, jövőre azonban a többi katona is kap az Apple érintőképernyős kéziszámítógépéből. A minisztérium a döntést azzal magyarázza, hogy a fiatalok körében kedvelt eszköz a katonaság számára is előnyös, mert ezzel a hadsereg is jobban hasznosíthatja a kütyükhöz szokott katonák műszaki adottságait. Az alakulatok például az iPadek beépített kameráival fényképeket és videofelvételeket készíthetnek a bevetési területről, vagy az élő chat-en tárgyalhatnak feletteseikkel.

Az iPadek használatához a hadsereg magánvállalkozókat is bevont, amelyeket a speciális, katonai használatra tervezett alkalmazások megírásával bíztak meg. Minden egészséges felnőtt szingapúri férfi számára kötelező a sorkatonai szolgálat, amelynek időtartama két év. Jóllehet a városállam története során még egyszer sem keveredett háborúba, mégis százezres aktív katonasággal rendelkezik, amely Ázsia legjobban felszerelt hadseregei közé tartozik.

Listázás a fórumban