A Samsungot és a HTC-t sem érdekli a webOS

A Samsungot és a HTC-t sem érdekli a webOS

2011. szeptember 6. 03:52, Kedd
A Samsung első embere közölte, hogy a cége nem tervezi a webOS megvásárlását. Hasonló bejelentést tett a HTC is. Felbukkant azonban egy új jelölt: a Facebook.

"A Samsung soha nem menne bele egy ilyen üzletbe. Nincs rendben, hogy napjainkban divatos lett az operációs rendszerek felvásárlása" - jelentette ki Choi Gee Sung, a dél-koreai vállalat vezérigazgatója és ezzel cáfolta a korábbi sajtóértesülést. A konszern vezetője többek között azzal indokolta az elutasító választ, hogy már van egy saját operációs rendszere, a Bada, ráadásul emellett számos okostelefont kínál más operációs rendszerekkel, például az Androiddal és a Windows Phone 7-tel is. Nam Ki Yung, a Samsung szóvivője megerősítette a vezérigazgató által elmondottakat.

Annak ellenére, hogy a Samsung kategorikusan elutasította a webOS megvásárlását, azt nem lehet kizárni, hogy a dél-koreai társaságot egyáltalán nem érdekli a Hewlett-Packard operációs rendszere. Bennfentesektől származó információ szerint a cég már régóta tárgyalásokat folytat a HP-vel arról, hogy miként használhatná a webOS-t az okostelefonjain. Ezt támasztja alá, hogy a Samsung eddig minden okostelefon-platformot használt, régebben például a Symbiant és a Windows Mobile-t is.

A HTC viszont teljesen elutasította a webOS-t és annak licencelését. A gyártó kínálatában eddig Android és Windows Phone 7 operációs rendszereket futtató készülékek szerepeltek, s ez a jövőben is így fog maradni. A Bloomberg gazdasági hírügynökség ugyanakkor arról számolt be, hogy a HP operációs rendszere valamilyen formában a Facebookhoz kerülhet. A legvalószínűbbnek az tűnik, hogy a közösségi portál a Hewlett-Packarddal a webOS licenceléséről tárgyal.

Augusztus végén a DigiTimes tajvani IT-hírportál szellőztette meg azt az információt, hogy a Samsung Electronics érdeklődik a webOS megvásárlása iránt, illetve Raymond Wah menedzsert, a PSG részleg korábbi alelnökét is átvenné a HP-től. A Samsung ezzel a lépéssel a Motorola Mobility felvásárlására reagálna, egyúttal igyekezne megerősíteni pozícióját az Apple-lel szemben.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások