Mégis készülnek új HP TouchPad táblagépek

Mégis készülnek új HP TouchPad táblagépek

2011. szeptember 3. 10:33, Szombat
Finoman szólva is zűrzavar uralkodik a Hewlett-Packardnál. A legújabb hírek ugyanis arról szólnak, hogy tovább folytatódhat a számítógépek és a táblagépek gyártása.

Úgy tűnik, hogy hiába jelentette be Leo Apotheker, a HP vezérigazgatója augusztus közepén, hogy a vállalat felhagy a számítógépgyártással és megválik minden olyan terméktől - okostelefonoktól, táblagépektől -, amelyen a webOS fut, a helyzet némileg megváltozott. A társaság az Egyesült Államokban, Kanadában és Németországban is kiárusította a TouchPad táblagépeit. Valószínűleg az akció sikere döbbentette rá a cég vezetőit arra, hogy elhamarkodott döntést hoztak.

Mark Budgell, a vállalat egyik menedzsere blogbejegyzésben jelentette be, hogy egy újabb, utolsó adag TouchPad készüléket dobnak piacra, hogy azok is megvásárolhassák a termékeket, akik lemaradtak a kiárusításokról. A TouchPad utáni kereslet a két akció után hihetetlen mértékben megnőtt és a társaság erre akar reagálni az újabb akcióval. Azt a szakember is elismerte, hogy teljesen megdöbbentette őket a nagy roham, aminek során órák alatt elkapkodták az emberek az online boltok készleteit.


Budgell azt nem tudta megmondani, hogy az újabb akció mennyi eszközt fog érinteni, továbbá azt sem, hogy ezek milyen áron és mikortól lesznek megvásárolhatók. "Nem tudjuk megígérni, hogy mindenkinek jut majd elég darab" - szögezte le azonban a menedzser. Üröm az örömben, hogy az újabb kiárusítást elvileg kizárólag az Egyesült Államokban hirdetik majd meg. Ezt megerősítette a HP Németország csapatának Facebook-bejegyzése is. A DigiTimes tajvani IT-portál mindenesetre rámutatott, hogy a beszállítók raktáraiban még elegendő alkatrész van akár 100 000 darab 7 collos kijelzővel ellátott TouchPad összeszerelésére is. Az újabb kiárusítás azért merülhetett fel, mert a HP elvileg köteles lenne kártérítést fizetni a partnereinek a fel nem használt alkatrészek után.

Eközben Todd Bradley, a Hewlett-Packard személyi rendszerek csoportjának (PSG) vezetője azt nyilatkozta, hogy a részleg külön cégként is piacvezető marad majd. A szakember ezután közölte, hogy a részleg a jövőben is fog készíteni táblagépeket, notebookokat és All-in-One PC-ket. "A tábla PC-k piaca egy olyan terület, ami abszolút meghatározó. Szeretném végigvezetni a kiszervezési folyamaton a céget és pályázom e tőzsdén bejegyzett, önálló vállalkozás vezetői címére is. A részleg eladása az Acernek vagy a Lenovónak nem jelentene jó alternatívát. A piaci adatok tükrében azt mondanám, hogy ez a változat egész egyszerűen nem működne. De bármi is történjen, mi vagyunk a világ legnagyobb PC-gyártója és a Samsung, az LG, a Microsoft és az Intel legnagyobb beszállítója" - fejtette ki Bradley.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások