A Google és a Samsung közösen készítheti el az első Nexus-táblát

A Google és a Samsung közösen készítheti el az első Nexus-táblát

2012. május 17. 23:06, Csütörtök
Egyre több jel utal arra, hogy a két óriáscég már gőzerővel készíti a leendő Nexus tábla PC-család első tagját. A processzort a dél-koreai vállalat biztosítja majd.

A Slashgear nevű IT-blog a Google-fejlesztőktől származó információkra hivatkozva szellőztette meg a hírt. Most először láttak napvilágot a beépítendő hardverekre vonatkozó részletek. A táblagép a Samsung Exynos 5250 típusú processzorára fog épülni, ami viszont az ARM Cortex-A15 architektúrán alapul. A CPU tartalmazza a Mali T-604 grafikus magot, ami 533 MHz-es órajelen üzemel és aminek a kódneve Vithar. Amennyiben a hír igaznak bizonyul, úgy ez lenne az első alkalom, hogy a Cortex-A15 processzor egy kereskedelmi forgalomban kapható eszközbe kerül be.


A készüléket Super AMOLED-kijelzővel szerelik fel, amelynek a felbontása 1280 x 800 képpont lesz. A tábla PC hátoldalára 5 megapixeles kamera kerül és tartalmazni fogja a Wolfson Micro WM8994 típusú audiochipet, ami már korábban bekerült a Samsung Galaxy Tab táblájába és a Galaxy S okostelefonjába. Az új Nexus táblagép várhatóan közepes árkategóriájú termék lesz és alighanem a Samsung fogja bemutatni júniusban a Google I/O nevű fejlesztői konferenciáján.

Az már korábban ismertté vált, hogy a Google új táblagépe várhatóan 199 dollárba kerül majd, így a Kindle Fire közvetlen vetélytársa lesz és árháborút indíthat el. A Google egyébként komoly tényezővé válna a tábla PC piacon. Többek között új online boltjában árulná a saját készülékét és más Androidot futtató eszközöket.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások