Surface - az első visszajelzések pozitívak

Surface - az első visszajelzések pozitívak

2012. június 21. 00:55, Csütörtök
Az IT-világ képviselői és a bloggerek alapvetően pozitívan fogadták a Microsoft nemrég bejelentett tábla PC-it. Némelyik tesztelő elragadtatással beszélt az új termékekről.

A Microsoft kétségkívül kiváló munkát végzett, hiszen a bejelentésre meghívottak közül szinte senki sem sejtette, hogy miről lesz szó. A meglepetés ereje így teljes mértékben hatott. A helyszínen jelen lévő újságíróknak és bloggereknek kellett némi idő, amíg magukhoz tértek. A titoktartást gyakorlatilag tökéletesen sikerült megvalósítani, hiszen mindössze a The Wrap, illetve Ina Fried, az All Things Digital munkatársa szimatoltak ki valamit.


Az Engadget szerkesztőjének a kezébe a Surface Windows RT-t futtató változata került és egy nagyobb anyagban foglalta össze első tapasztalatait. Azt hangsúlyozta, hogy a készülék kipróbálására kevés idő jutott, ám ennek ellenére el volt ragadtatva attól, amit a Microsoft elért. Különösen azt emelte ki, hogy a konszern betartotta azt az ígéretét, miszerint lesz olyan olyan tábla PC, amelynek a hardverrészét is ő adja majd. A Windows RT-hez kifejlesztett modell nem csak jól néz ki, hanem ellenálló anyagokból készült és nagy gondossággal fejlesztették ki.


A TechCrunch szintén pozitívan értékelte az eszközt és kiemelte: a Surface minden bizonnyal nem tudja majd túlszárnyalni az iPad eladási adatait, de egyértelmű üzenet lesz a Hewlett-Packard, a Dell, a Lenovo, az Acer és az Asus számára. Megmutatja e gyártóknak, hogy miként lehet Windows 8-as táblát készíteni.

Joshua Topolsky, a The Verge társalapítója is erre a következtetésre jutott. Közölte: nem érzi azt, hogy a Microsoft a táblagépet azért alkotta volna meg, hogy lekörözze a vetélytársait. Sokkal inkább arról van szó, hogy arra akarta felhívni a partnerei figyelmét, hogy nekik is valami különlegessel kell előrukkolniuk. Topolsky szerint a Surface egy érdekes termék, sok olyasmit tud, amit az iPad és az Androidos modellek nem. Mindenekelőtt jól néz ki és olyan színes kiegészítők érhetők el hozzá, amiket egyetlen más gyártó sem kínál a készülékeihez. A szerkesztő különösen a kijelzőt védő, lehajtva billentyűzetként funkcionáló előlapot emelte ki.


Chris Taylor, a Mashable munkatársa ugyanakkor kicsit visszafogottabb volt. Azt ecsetelte, hogy az iPad készülékekhez képest a Surface táblagépek összességében kicsit nagyobbaknak és masszívabbaknak tűnnek. Ugyanez igaz a képernyőre is, ami 10,6 collos, de nem tűnik akkorának. Ennek ellenére Taylor úgy vélte, hogy ez egy jó próbálkozás a Microsoft részéről és a Surface lehet az a termék, amit a gyártóknak le kell majd győzniük.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások