Tükör nélküli cserélhető objektíves gépet mutatott be a Canon

Tükör nélküli cserélhető objektíves gépet mutatott be a Canon

2012. július 23. 22:53, Hétfő
A Canon bemutatta a kisméretű, egyszerűen kezelhető EOS M modellt, mely a cég első kompakt rendszerű fényképezőgépe.

Ahogy a tükör nélküli szegmens korábbi gépei, az EOS M is a kompaktoknál komolyabb gépre vágyókat célozza, akik DSLR-szerű képminőségre vágynak kis méretben, és eközben nem akarnak lemondani a kreatív funkciókról és a Full HD filmfelvételről sem. Nagyfelbontású, 18 megapixeles APS-C hibrid CMOS érzékelőt kapott; ez ugyanaz, mint ami az EOS 650D-ben van. A japán cég közleménye szerint processzora a már jól ismert DIGIC 5, ISO-érzékenysége pedig 100 - 12 800, de 25600-ra kiterjeszthető. Az új gép egy Hibrid AF-rendszert használ.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képekre a nagyobb változathoz

Hátulján egy nagy felbontású, 7,7 cm-es (3,0") LCD érintőképernyő van. A különféle fényképezési módok és beállítások ikonokkal választhatók ki; de igény esetén az automatika a tárgytól és a felvételi körülményektől függően módosítja a gép beállításait. Egyedi képek készíthetők a különféle kreatív szűrőkkel, például eldobható papírfényképezőgéphez hasonló felvételek, szemcsés fekete-fehér, vagy akár halszemoptikát utánzó képek. A szűrők bekapcsolhatók a felvétel előtt is, és az eredmény élőkép módban megtekinthető.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!

Az EOS M fekete, fehér, szürke és vörös színekben lesz kapható. A modell két új - az EF-M 22mm f/2 STM "pancake" és az EF-M 18-55mm f/3.5-5.6 IS STM normál zoom - objektívvel együtt érkezik, valamint egy új, kompakt EX Speedlite vakuval, a Speedlite 90EX-szel. Azok számára pedig, akik még extrább képeket kívánnak készíteni, az EOS M a Canon EF objektívjeinek széles választékát is fel tudja használni az új EF-EOS M objektívadapterrel.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!


Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások