iPad 5 és olcsó táblák érkezőben

iPad 5 és olcsó táblák érkezőben

2012. december 26. 10:23, Szerda
Egyes források szerint az Apple már tavasszal piacra dobná az iPad család ötödik tagját, ezzel egy időben pedig készülnek a második iPad mini változattal is. Az Acer és az Asus az olcsó tábláknál indítana versenyfutást.

Az eddig többnyire megbízhatónak bizonyult japán Macotakara portálon látott napvilágot a hír, miszerint az almás cég már gőzerővel dolgozik a soron következő fejlesztéseken. Saját forrásra hivatkozva azt állítják, hogy az iPad 5 (amelynek hivatalos neve valószínűleg nem ez lesz) már márciusban befuthat.

Amennyiben beigazolódik az értesülés, az azt jelentené, hogy az Apple valóban módosította eddig megszokott menetrendjét, és jelentős mértékben felgyorsítja azt, hogy kevesebb esélyt hagyjon a riválisoknak a megkapaszkodásra. Az ötödik iPad tábla a mini egyes elemeit venné át, vékonyabb és könnyebb lenne a család negyedik generációjánál, mérete egészen pontosan 237 x 169 x 7,4 mm lehet. Az iPad mini 2 ezzel egy időben az iPad 4-ben megismert A6X chipet, valamint a Retina kijelzőt kapná meg, hogy orvosolják az eredeti megjelenéskor elhangzó panaszokat.


Az Acer és az Asus a maguk részéről saját 7 hüvelykes táblát dobnának piacra, mégpedig igencsak kedvező áron, kifejezetten a fejlődő piacokra szánva ezen termékeket. Az Acer 7 hüvelykese MediaTek chipre támaszkodna, kínai beszállítóktól származó kijelző mellett, gyártásáért pedig a Compal lenne a felelős. Ára mindössze 99 dollár, amely további széles tömegeket hódíthatna meg, míg az Asus 149 dolláros címkével szállítaná le saját változatát, Wondermedia chippel és szintén kínai cégektől származó kijelzővel. Ők idén 6,3 millió táblát adhatnak el világszerte, ebből azonban 4,5 millió a Google Nexus 7 eredménye, míg jövőre 12 millió táblát és 24 millió noteszgépet értékesíthetnek.

A Lenovo és a Samsung közelről figyeli majd a két cég eredményét, ezt követően ők is hasonló megoldásokkal jelentkeznének.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások