Az iPhone a világ legnépszerűbb fényképezőgépe

Az iPhone a világ legnépszerűbb fényképezőgépe

2013. április 29. 22:38, Hétfő
A címben szereplő állítás az Apple reklámjában hangzik el, de ettől még igaz; az okostelefonnal több kép készül, mint bármely fényképezőgéppel.

Az Apple egy perces reklámfilmje azt mutatja be, hogyan rázta fel termékük a mindennapi fotózás világát. Az igazságtartalomról könnyen meggyőzödhetünk például a Flickr statisztikái alapján, mely szerint valóban ez a helyzet.


Mint a lenti grafikonon látható, a legnagyobb képfeltöltő szolgáltatás tagjai között a három vezető készülék az iPhone 4S, az iPhone 5 és az iPhone 4. (Ha pusztán az "iPhone" név alatt egyesítenénk őket, akkor felhasználói számban földbe döngölnének minden egyéb eszközt.) Ha csak az okostelefonokra koncentrálunk, feltűnik a listán a Samsung Galaxy S3 is, de még messze van a trónkövetelő pozíció megszerzésétől.


Mindezek fényében kell értelmezni azt a szintén friss hírt, miszerint a Canon 15 százalékkal csökkentette kompakt fényképezőgép eladási terveit, főképp az okostelefonok okozta nyomással indokolva a változtatást. Globálisan 4,26 milliót tettek ki a februári eladások, ami feleannyi, mint a tavalyi év ugyanezen időszakának mennyisége, és ezzel 10. hónapja folyamatos az esés. 2013 első két hónapjában 40 százalékkal csökkentek a szállítások is 2012-höz képest, és még a cserélhető objektíves fényképezőgépek is megsínylik a helyzetet, azok 17 százalékkal estek. Elemzők szerint hiába a masszív jengyengítő japán jegybanki politika, a Canon bejelentése komoly eladási figyelmeztetés minden olyan befektetőnek, amely kompakt fényképezőgépet gyártó cég részvényét birtokolja.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások