Collin McRae Rally 2

Collin McRae Rally 2

1999. december 20. 22:58, Hétfő


Forrás játék Game Spot
Fordította: Papp Zoltán

Fejlesztő: Codemasters

Hasonló játékok: Colin McRae Rally, Rally Championship 2000
Kategória: Autóverseny/szimuláció
Megjelenés: 2000 nyara


A Colin McRae Rally a tavalyi év egyik legsikeresebb autós játéka volt, nagyrészt az életszerűségének köszönhetően. A kétségtelenül hírneves sorozat folytatódik, immár mind a négy keréken független felfüggesztéssel és továbbfejlesztett mechanikával, valamint részletes visszajelzésekkel McRae és a társpilóta részéről. A Codemasters azonban tisztában van vele, hogy az eredeti játék életszerű mechanikája volt az egyik legnépszerűbb jellemző a rally-rajongók körében, így igyekeznek a játék ezen elemét lehetőség szerint nem túl nagymértékben módosítani az előző részhez képest. Úgy tűnik, a finomításon és a fejlesztésen van a hangsúly.

     

A játék sokkal csinosabb is lesz: az autók poligonszáma közel kétszeresére nőtt (részletes elemek, például szikra effekt, két reflektor, továbbfejlesztett tükröződésmegjelenítés a karosszérián,és részlegesen átlátszó üveg) és egy kazalnyi új grafikai effekt.
Ezúttal a sérülések is sokkal valósághűbbek lesznek. Az első játékban már szerepelt horpadások mellett kicsapódhat a csomagtartó és leszakadnak a légterelők ­ sőt, akár részben is leszakadhatnak, így magunk után húzzuk őket, míg a legközelebbi hirtelen és csörömpölő ütközésnél le nem válnak. A valódi rally egyes helyzetei (például a kerék elvesztése) az egyszerű játszhatóság érdekében nem került be a játékba, de biztosak lehetünk benne, hogy a többi elem is pontosabban lesz modellezve.

     

Még több pályán és országban versenyezhetünk, részletesebb kidolgozással, beleértve például azt, hogy az időjárás menet közben változhat. A Codemasters egyértelműen elismerte, hogy az első játékban kevésbé ügyeltek a pálya melletti terep részleteire. Ezúttal a hiteles helyi jellemzők és részletek elkészítéséhez felvételeket készítettek a versenyhelyszíneken, és a valóságból merítették az ihletet (ez aztán a radikális gondolkodás...).

     

És ami a legjobb: a Colin McRae Rally 2 – elődjétől eltérően – nem egy egyszerű PlayStation-átdolgozás. A Codemasters két különböző változatot készített, hogy minél jobban kihasználhassa a PC technológiai előnyeit, beleértve a nagy 32 bites textúrákat is. Most már csak egy kis türelemre van szükség májusig.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások