Lavender néven jöhet a Sony új okostelefonja

Lavender néven jöhet a Sony új okostelefonja

2015. április 13. 22:04, Hétfő
Erre utal egy friss kiszivárogtatás, míg a hardveres részletek középkategóriás megoldást jeleznek.

A Sony esetében nem olyan rég már elhangzott, hogy a cég több mainstream megoldáson dolgozik, ezek közül pedig egyre több a MediaTek chipjeire épül a megszokott Qualcomm-típusok helyett. Most ismét egy ilyen fejlesztésről számoltak be a jól értesült források, néhány fontos részlet kíséretében.

Az @upleaks saját Twitter-bejegyzésében arról adott hírt, hogy a gyártó Lavender néven dobhatja piacra a készüléket, amelynek méretéről egyelőre nem sokat tudunk. Még az érintőképernyő fizikai paramétereit sem tudták megszerezni a szemfüles hírvadászok, ám annyi kiderült, hogy ez FullHD, vagyis 1080p felbontást támogatna. A modellszám a teljesség kedvéért E5503, a típusszám pedig PM-0861-BV, ezzel azonban nem sokra megyünk, hiszen a legtöbb felhasználó számára nyilván a hardveres részletek az igazán fontosak. Szerencsére ezekből sincs hiány, bár a teljes listát egyelőre hiába várnánk.

A processzor feladatait ezúttal is a MediaTek fejlesztése látná el, ebben az esetben az MT6752, amely 64 bites architektúrát, nyolc Cortex-A53 magot, valamint kereken 2 GHz-es órajelet kínál. Ezt a Mali-T760 grafikus vezérlő, valamint LTE-elérés egészíti ki, a szoftveres oldalon pedig jó eséllyel már a megjelenés pillanatában az Android 5.0 Lollipop futna, tekintettel arra, hogy a Sony éppen most, ezekben a napokban frissíti azon okostelefonok listáját, amelyek szintén részesülnek majd az új verzió változtatásaiból.

Bárhogy is legyen, a megjelenéstől már nem vagyunk messze, igaz, azt még nem tudni, hogy a telefon mely régiókban lesz elérhető.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások