Pénzt takarít meg az Apple gépeire való váltással az IBM

Pénzt takarít meg az Apple gépeire való váltással az IBM

2016. október 24. 09:57, Hétfő
Az amerikai konszern mérleget vont és kiderült, hogy nagyon jól járt a Macbook és iMac készülékek alkalmazásával.

Az IBM számításai alapján egyetlen Mac használatával 4 év alatt több mint 500 dollárt lehet megtakarítani. A társaság jelenleg 90 000 Apple-rendszert üzemeltet, ezeket csupán öt szakértő felügyeli. Egy évvel ezelőtt még csak 30 000 ilyen gép működött, de a számuk gyorsan nőtt, mert a munkatársak 73 százaléka mindenképpen Mac készüléket akart.

A Macbook és iMac modellek általában drágábbnak számítanak a Windows operációs rendszert futtató PC-knél, de az IBM állítása szerint a cégek esetében ez éppen fordítva van. Egy Mac működtetése 4 éves időszak alatt 273 és 543 dollár közötti megtakarítást eredményez. Az óriáscég az összegekbe beleszámította nem csupán a beszerzési árakat, hanem a karbantartási és terméktámogatási költségeket is.

A Re/Code rámutatott, hogy az IBM alkalmazottai tavaly óta választhatnak, hogy Mac vagy PC számítógépet kérnek-e és a többség egyértelműen a Mac használatára szavazott. Fletcher Previn, az IBM alelnöke kifejtette, hogy minden egyes megvásárolt Mac géppel most és a jövőben is pénzt takarítanak meg. Az év végére több mint 100 000 Apple számítógép is üzemben lehet.

Az Apple és az IBM évek óta kooperál egymással számos területen. A két vállalat 2014 júliusában együttműködési megállapodást kötött, amelynek keretében az IBM cégeknek szánt applikációkat készít az iPhone okostelefonokra és az iPad táblagépekre. A két fél emellett közösen elemez egészségügyi adatokat is, miután az Apple csatlakozott a Watson Health Cloud szövetséghez.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások