Rune

Rune

2000. november 27. 07:03, Hétfő

Kiadó: Gathering of Developers
Fejlesztő: Human Head

Rendszer Követelmények:
Minimum: PII 300, 64 MB, Win95/98/ME
Hasonló játékok: Heretic II
Kategória: 3D Akció


Azok a játékosok, akik valami jó mókára vágytak, csak kétfajta játékot tölthettek be: jó vagy rossz first person shooter-t. Az idők azonban változnak, és a lövöldözős játékokba is bekerülnek érdekes karakterek, valamint a jó cselekmény. Ettől függetlenül, az alapötlet ugyanaz marad, lőjük le az ellenséget valamilyen fegyver segítségével. Be kell látnunk, hogy ez unalmassá válik, és az egymással versengő játékok összemosódnak, anélkül, hogy egy igazán kiemelkedő is születne. A Human Head, most valami olyat próbál eladni, ami talán kívül esik a szokásos FPS-ek kategóriáján: ők hatalmas barbár harcosokra voksolnak, akik fejszével és karddal esnek egymásnak. A Rune-ben egy eredetileg táblás játékot dolgoznak fel gyorsan pörgő 3D akcióverzióban. Shotgun helyett kardot, baltát és kalapácsot kap hősünk, hogy megvédhesse magát a hordákban támadó furcsa szörnyektől.

Klikk ide!   Klikk ide!

Hogy elkerülje a "rambo" effektust, azaz egy ember mindenki ellen, a fejlesztők egy érdekes sztorit kanyarítottak az akció köré. A játék elején Ragnar a hős megismerkedik egy csapat harcossal, akiknek az a feladatuk, hogy megvédjék Odin rúnaköveit. A játékos itt, a kis faluban megismerheti a kardforgatás tudományát az egyik harcos segítségével, majd jöhetnek az igazi csaták. A csapat feladata, hogy visszaverje a gonosz isten Loki szolgáinak támadását, akik megesküdtek, hogy megszerzik a köveket és elfoglalják az országot. Sajnos azonban egy előre nem látott viharban elsüllyed a kis csapat hajója és csak Ragnar éli túl a katasztrófát. Miután végigúsztunk az eddig legszebben elkészített víz alatti világban, lekerülünk Odin egyik földalatti szentélyébe, ahol maga az istenség bíz meg bennünket egy szent feladattal: pusztítsuk el Loki hadseregét.

Klikk ide!   Klikk ide!

A kissé lassú kezdés után a Human Head rögtön bedobja a játékost a gyorsan pörgő akció közepébe, és már csak néha-néha bukkan fel némi utalás a történet menetére. A játék és az átvezető animációk az Epic Unreal Tournament motorját használja, ami két dolgot jelent: gyönyörű grafikát és pergő akciót. A területek felderítése a Tomb Raider és FAKK2 játékosoknak valószínűleg nem okoz majd gondot, mert ehhez a két játékhoz képest meglehetősen egyszerű kialakításúak. Ami nem is baj, hiszen a játékidő nagy részében Ragnar úgyis azzal lesz elfoglalva, hogy az ellenségeit darabolja és kapcsolókat keresgéljen. Nem egy nagy szellemi kihívás. Ez egy komoly elhatározás volt a készítők részéről, de a játék így nem kerül egy kategóriába a már így is telített puzzle 3d-s játékokkal.

Klikk ide!   Klikk ide!

Hősünk ettől függetlenül rengeteg változatos helyet bejárhat. Hatalmas szabad területek, mezők és hegyek várnak ránk, tehetünk egy kis kirándulást a pokolban is, az orkok városában és egy elhagyott faluban is. A játék mégis leginkább a katakombákra és a barlangrendszerekre épít. Ez sajnos meg is látszik, mert a lakott területeken a házak textúráinak kidolgozására nem fordítottak elég figyelmet a fejlesztők. Ettől eltekintve a játék gyönyörű. Nagyszerű animációk és érdekes helyek várják a kardforgatókat.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások