Bejelentette zenelejátszója legújabb változatát az Apple

Bejelentette zenelejátszója legújabb változatát az Apple

2019. május 31. 11:10, Péntek
Négy év után végre új iPod touch jelent meg, kérdés van-e még létjogosultsága egy ilyen eszköznek.

A 123,4 x 58,6 x 6,1 mm méretű és 88 gramm súlyú új iPod touch beépített retinakijelzője 4 hüvelykes, a felbontása pedig 1136 x 640 képpont. A kaliforniai konszern a termékbe az A10 Fusion típusú processzort építette be, ennek köszönhetően az eszköz kétszer akkora teljesítményű lett, mint a korábbi kiadás. 802.11a/b/g/n/ac szabványú WLAN- és Bluetooth 4.1-támogatással rendelkezik, s immár a kiterjesztett valóság alkalmazások és a FaceTime-csoporthívások használatára is lehetőséget kínál.

Az új iPod touch operációs rendszere az iOS 12, így az Apple App Store kínálatában fellelhető legtöbb szoftver alkalmazható a készüléken. A Siri, - az Apple Arcade platformnak köszönhetően - a játékok, az oktatási programok és a böngészők is zökkenőmentesen használhatók. Nincs ugyanakkor ujjlenyomat-szenzor, van viszont 3,5 mm-es fejhallgató-csatlakozó. A fő kamera 8 megapixeles, míg az előoldali kamera 1,2 megapixeles. Az üzemidő zenelejátszás esetén legfeljebb 40 óra, míg videók lejátszásakor maximum 8 óra.

Az új iPod touch hat színben (szürke, fehér, arany, kék, rózsaszín, piros) érhető el. A 32 gigabájtos verzió bevezető ára 199 dollár, a 128 gigabájtosé 299 dollár, míg a 256 gigabájtosé 399 dollár. Az új iPod touch modellek először az Amerikai Egyesült Államokban, Ausztráliában, Ausztriában, Belgiumban, Csehországban, Dániában, az Egyesült Arab Emírségekben, az Egyesült Királyságban, Finnországban, Franciaországban, Hollandiában, Hongkongban, Írországban, Japánban, Kanadában, Lengyelországban, Luxemburgban, Magyarországon, Németországban, Norvégiában, Olaszországban, Portugáliában, Spanyolországban, Svájcban, Svédországban, Törökországban és Új-Zélandon lesznek megvásárolhatók.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások