Zeus: Master of Olympus

Zeus: Master of Olympus

2000. december 1. 11:34, Péntek

Kiadó: Sierra Studios
Fejlesztő: Impressions Games

Rendszer Követelmények:
Minimum: P166, 32 MB RAM, Win95/98/2000
Ajánlott: PII 266, 64 MB RAM
Hasonló játékok: Caesar III, Pharaoh
Kategória: Város építő


Az embereket mindig is érdekelte a történelem romantikusabb vagy misztikusabb része, ami jól magyarázza, hogy miért is csodáljuk annyira az ókori Egyiptomot vagy Rómát. Végül is ez a két civilizáció jócskán meghaladta saját korát, legyen szó építészetről, hadászati ismeretekről vagy életstílusukról. Ennek fényében nem meglepő, hogy az Impressions Games két városépítő játéka, a Pharaoh és a Caesar, erre a két civilizációra épült. Annak ellenére, hogy a két játék sikeres lett, az ókori Görögországot nem találhattuk meg ebben a sorozatban... egészen a mai napig. Egy örökkévalóságnak tetsző várakozás után az Impressions Games végre elkészítette az ambiciózus és fenséges Zeus: Master of Olympus-t.

Klikk ide!   Klikk ide!

Az Impressions korábbi városépítő játékaihoz hasonlóan a Zeusban is egy adott város vezetőjének "szandáljába" bújhatunk bele, hogy biztosítsuk lakosaink boldogságát és a gazdasági növekedést. Míg a Pharaoh-ban az egyiptomiak kénytelenek voltak a fügére hagyatkozni, addig a görögök sokkal változatosabban étkeznek. Halászhatnak, gyűjthetnek tengeri sünöket és kecsketejből sajtot készíthetnek. Továbbá a görögöknél nagy szerepe volt a kultúrának, a szépségnek és a személyes vonzerőnek, és ezt a játékmenet jól kifejezi. Más szóval sokkal kevesebb időt fogsz tölteni egy összetett adminisztratív infrastruktúra kialakításával, mint a többi ilyen játékban. Ehelyett a legtöbb erőfeszítésed a néped kulturális szükségletei körül fog zajlani, mivel biztosítanod kell, hogy senki se szenvedjen hiányt az intellektuális ambróziában. Amellett, hogy folyamatosan élelmet, gyapjút és olíva olajat gyűjtesz, meg kell nyerned az emberek szívét, és gondolnod kell elméjükre is.

Klikk ide!   Klikk ide!

Valójában a kultúra és az esztétikum a mindennapok szerves része a Zeus világában. Ezek nélkül az elemek nélkül néped nem tudna fejlődni, és a nemzetek nem költöznének városodba. Így nagyon fontos, hogy szem előtt tartsd, mi iránt érdeklődik ez a civilizáció, és hogy megfelelően alakítsd ki a tájat, szépen és ízlésesen elhelyezett körutakkal, parkokkal, sugárutakkal és különböző építészeti remekművekkel. Ezeknek a fizikai attrakcióknak a gyakorisága, elhelyezése, és minősége megszépítheti az amúgy csúnya és demoralizáló környezetet. Néhány ember csak szép környéken hajlandó élni. Talán még fontosabb az intellektuális szórakoztatás hatása a lakosság életminőségére. Például építened kell főiskolákat, hogy filozófusokat képezz, akik a pódiumokról beszédeket mondhatnak, nehogy unatkozzon a néped. Természetesen fizikai erőnlétük is legalább ilyen fontos, tehát építened kell sportcsarnokokat, hogy atléták sétálhassanak az utcákon, hogy orvosolják a lakosság kollektív petyhüdtségét. Ez az épület versenyek megtartására is lehetőséget ad, feltéve hogy építettél már stadiont, ahol néped akár zsonglőröket és birkózókat is nézhet.

Klikk ide!   Klikk ide!

Bármilyen népszerűek legyenek is ezek az események, egyik sem vetekedhet az ámulatba ejtő Pánhellén Játékokkal. A város jóléte szempontjából nem kötelező részt venni ezeken a versenyeken, de javíthat a morálon, és nagyon pozitív hatású lehet, ha nyersz. Például az Isthmian játékokban a filozófusaid küzdenek meg az ország legjobb elméivel, a Pythian játékokban a színészek mérik össze tehetségüket, míg a Nemean játékokban az atlétáidat teszik próbára egy versenysorozatban. Ha megnyered mindegyiket, akkor nemcsak dicsőségre és elismerésre teszel szert, hanem megszerzed a Commemorative Monument-et. A legnagyobb győzelmet azonban az Olimpiai játékokon arathatod, ahol a legjobbak mérik össze képességeiket a legjobbakkal. Ha nyersz akkor te rendezheted a legközelebbi Olimpiát, aminek köszönhetően emberek árasztják el a városod utcáit, javítva a gazdaságod és a kapcsolatodat a szomszédaiddal.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások