Face ID funkció jöhet a Mac számítógépeken is

Face ID funkció jöhet a Mac számítógépeken is

2019. augusztus 13. 17:43, Kedd
Az Apple már régen benyújtotta a kapcsolódó szabadalmát.

Eddig a kaliforniai konszern iPhone és iPad készülékein érhető el a Face ID arcfelismerő funkció, azonban ez a közeljövőben megváltozhat, miután kiszivárgott, hogy az Apple a Face ID-t a Mac számítógépekbe is integrálni akarja. Nyilvánosságra került ugyanis egy olyan szabadalom, amelyet az Apple az Amerikai Egyesült Államok Szabadalmi és Védjegyhivatalához (USPTO) nyújtott be.

A szabadalmi dokumentumban a felhasználó jelenlétének felismeréséről van szó és a funkció lehetővé teheti, hogy a számítógép az energiatakarékos üzemmódból automatikusan felébredjen, ha észleli, hogy a tulajdonosa előtte van. Mindez azt jelenti, hogy az új megoldás okosabb lenne, mint a jelenleg az iPhone és az iPad Pro készülékekben alkalmazott Face ID, hiszen az csak akkor aktiválódik, ha az eszközt megmozdítják vagy valaki írni kezd rajta.

Érdekesség ugyanakkor, hogy a leírásban számítástechnikai eszköz szerepel, amely egyaránt jelenthet okostelefont, táblagépet vagy asztali, illetve hordozható számítógépet. Mindenesetre az árulkodó, hogy az Apple a szövegben többször is a Mac elnevezést használja.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások