Bankszámlákat kínálna a Google

Bankszámlákat kínálna a Google

2019. november 15. 08:18, Péntek
A webes konszern megjelenne a pénzügyi piacon és már megfelelő partnert is talált a projekthez.

A Google Pay tavaly február végén indult el és a segítségével az óriáscég minden termékéhez és az átutalásokhoz is egy olyan egységes platformot kínál, amely a meglévő asztali és mobil szolgáltatásokat egyesíti, illetve bővíti ki további opciókkal. Emellett a társaság 2018 decemberében Litvániában megkapta az elektronikus pénz kiadásához és kezeléséhez szükséges európai uniós licencet.

Most a The Wall Street Journal azt írta, hogy a vállalat a Citigroup nevű pénzintézettel közösen ingyenes bankszámlákat akar kínálni a felhasználóknak. Amennyiben az értesülés igaznak bizonyul, úgy a saját hitelkártyáját bejelentő Apple után a Google lesz a második olyan IT-óriás, amely megveti a lábát a pénzügyi szolgáltatások területén. Ráadásul, miután az Apple Card lassan érkezik, így a Google akár lépéselőnybe is kerülhet a vetélytársával szemben.

Caesar Sengupta, az óriáscég menedzsere kiemelte, hogy az új ajánlat neve Google Cache lesz. A már most is létező Google Pay fizetési rendszer a klasszikus hitelkártyákhoz kapcsolódik, de egy saját bankszámlával elkerülhető a hitelkártyák használata. Az üzletember hangsúlyozta, hogy nem akarnak bankká válni, azokat a feladatokat továbbra is meghagyják a partnereiknek. Azt viszont megfontolják, hogy a bankszámlákat ingyenes konstrukció keretében kínálják vagy egy hűségprogramot vezessenek be. Ami még fontos, hogy a társaság az ügyfelei pénzügyi adatait nem fogja ki- vagy eladni harmadik félnek.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások