2018 a minimum az Android 10-nél

2018 a minimum az Android 10-nél

2019. december 2. 09:05, Hétfő
A gyártók az ennél régebbi megoldásokat már nem vonják be a frissítési ciklusba.

Az Android 10 (Android Q) a Pixel-vonalon belül már elérhető, itt a Google még az eredeti Pixel-okostelefon esetében is elérhetővé tette az új verziót, ezt követően azonban már dobták a korosodó típus támogatását. A többi gyártó, a cég partnerei, a jelek szerint 2018 elejénél húzzák meg a határt, az ezt megelőzően piacra dobott megoldásokat már kihagyják ebből.

A Samsung esetében november végén először a cég izraeli, majd pedig annak indiai részlege közölte a frissítendő készülékek listáját, amelyen a Galaxy S8 és a Galaxy Note 8 már nem megtalálható. Ezek a fejlesztések megkapták a gyártó által hagyományosan megígért két nagyobb frissítést, így részesültek az Android 8 és 9 újításaiból, viszont nagyon úgy tűnik, hogy az Android 10 már nem válik elérhetővé rajtuk. Nagy meglepetést ez nem jelent, viszont az idén bemutatkozott zászlóshajók tulajdonosai majd a következő év elején telepíthetik a friss szoftvert, addig ugyanis annak bétaváltozatát próbálhatják csak ki. A másik dél-koreai cég, az LG, a napokban kezdte meg a stabil változat kiszórását, legalábbis a G8 ThinQ esetében, ezt pedig hamarosan követi majd a V50 ThinQ, amelynél eddig szintén a béta volt csak elérhető.

A Huawei a Mate 20 Lite típust kerítette sorra, amely kisebb késéssel követi a Mate 20 Pro, a P30 Pro, a Mate 20, a P30, valamint a Honor View 20 és Nova 5T okostelefonokat. A méretes frissítés az EMUI 10 keretében érkezik meg, egyelőre előzetesként, a végleges és stabil változat némileg később jelenik majd meg ezen a típuson. A Xiaomi az MIUI 11-es verzióját teszi most elérhetővé a felhasználóknak, amely ezekben a napokban a Redmi Note 8 Pro típuson bukkant fel. A cég ugyan nemrég lezárta a Global Beta programot, a frissítést viszont több megoldáson is elérhetővé tették, így a fenti típus nem áll egyedül ezen a téren. A OnePlus esetében a OnePlus 6 és 6T is részesül a frissítésből, ezt azonban egy kisebb tortúra előzte meg, hiszen itt az első változat több hibától szenvedett.

A Sony a maga részéről már közölte a teljesnek szánt listát, amelyen szintén 2018-as és későbbi készülékek kaptak helyet, a többiek eszerint már kimaradnak a frissítésből.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások