Csökkent a Kickstarter-projektek száma

Csökkent a Kickstarter-projektek száma

2020. április 22. 20:29, Szerda
A közösségi finanszírozású platform komoly bajba került.

A felhasználók az elmúlt hónapokban nem támogattak elegendő programot, ez pedig oda vezetett, hogy a Kickstarter nem tudott kellő bevételre szert tenni. A súlyos helyzet elsősorban a koronavírus-járványra vezethető vissza.

Aziz Hasan, a platform vezetője egy belső anyagban arról tájékoztatta az alkalmazottakat, hogy fel kell készülniük a lehetséges elbocsátásokra, mert a rendkívüli helyzetben erősen csökkent az oldalon megjelentetett projektek száma, amely bevételcsökkenéshez vezetett. A menedzser tájékoztatása alapján az előző esztendő hasonló időszakához képest 35 százalékkal kevesebb az aktív program és az eddigi költségmérséklő intézkedések nem voltak elegendők.

Pedig többek között csökkentették a vezetők bérét, nem töltötték be a szabadon lévő álláshelyeket és a költségvetést is jelentős mértékben módosították. A bevételkiesést azonban így sem sikerült kompenzálni. A legnagyobb problémát az jelenti, hogy a Kickstarter a 2019-es adózás utáni nyereségét, amely 1,29 millió dollár, nem tette félre, hanem az idei esztendő első hónapjaiban visszaforgatta a vállalatba.

Az elbocsátásokat nehéz lesz kivitelezni, mert a cég egyike azon kevés IT-vállalkozásnak, ahol szakszervezet működik és a 140 dolgozó 60 százaléka tag a Office and Professional Employees International Union (OPEIU) nevű érdekvédelmi szervezetben. Éppen ezért már megkezdődtek a két fél között az egyeztetések a lehetséges forgatókönyvekről.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások