Búcsúzik két Xbox One konzol

Búcsúzik két Xbox One konzol

2020. július 20. 08:58, Hétfő
Az új generáció érkezése előtt a meglévő 3 készülékből 2-t máris kivezetnek.

Az elmúlt néhány hét során beszámoltunk arról, hogy a nyár végén jön az olcsóbb Xbox, miközben az is kiderült, hogy nem kerülhetnek többe az új játékok. A Microsoft nem sokkal később azt is elárulta, hogy két jelenlegi példányt kivezetnek, ezen döntés részleteit és következményeit ismerhettük most meg.

A Verge adott hírt arról, hogy a redmondi cég szóvivője hivatalosan is megerősítette a fenti értesülést, ami azt jelenti, hogy a jelenleg kapható három Xbox One konzolból kettő mindenképpen búcsúzik. Itt egészen pontosan az Xbox One X és az Xbox One S All-Digital Edition sorozatgyártásának közelgő leállításáról van szó, aminek következtében hamarosan egyetlen típus marad csak forgalomban, amit már az új generáció képviselői (a hírek szerint két eltérő változat) egészít majd ki a közeljövőben. Érdemes megemlíteni, hogy előbbi példány még 2017 októberében bukkant fel a piacon, mégpedig az abszolút csúcskategóriás modellként, jelenleg pedig 400 dolláros áron kapható, míg utóbbi változat már a belépő szintet képviseli, a maga 250 dolláros árával és szerényebb kialakításával – emiatt több kritika is érte a konzolt, amely csak tavaly májusban rajtolt el, így ennek pályafutása viszonylag rövidnek bizonyul.

Felmerül a kérdés, hogy az új generáció megjelenésével ki választja majd a korábbi, egyetlen megmaradó modellt, itt azonban mindenképpen szem előtt kell tartani, hogy egyrészt rengeteg meglévő Xbox One játék nyújthat majd kellő szórakozást számunkra, másrészt pedig a két kivezetendő példány megmaradt példányait több forgalmazó komoly kedvezményekkel és akciókkal igyekszik majd kiszórni, így az elkövetkező hetekben-hónapokban jóval alacsonyabb kereskedelmi áron is beszerezhetünk majd egy-egy készüléket. Ami a megmaradó típust illeti, ez természetesen az eredetileg 2016 augusztusában bemutatott Xbox One S, amely 300 dollárért kapható, jelen pillanatban a középkategória képviselőjeként.

Az új generáció várhatóan 500 dollár körüli áron rajtol majd el, jóval erősebb hardverrel, hiszen erre szükség lesz a PlayStation 5 elleni küzdelemben.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások