TikTok-kihívó az Instagramtól

TikTok-kihívó az Instagramtól

2020. augusztus 7. 22:51, Péntek
Az új ajánlat az Amerikai Egyesült Államokban és több mint 50 országban érhető el.

Az Instagram hivatalosan is bevezette a TikTok videoplatform vetélytársának szánt új funkciót. A Reels segítségével a felhasználók 15 másodperces felvételeket készíthetnek, majd azokat kiegészíthetik egy hangsávval és vizuális hatásokkal. Végül a kész tartalmakat ezután megoszthatják a követőikkel vagy a történeteik Reels részén is elhelyezhetik. Az utóbbiból 24 óra után automatikusan eltűnnek az anyagok.


A megfelelő zenéket az Instagram zenei könyvtárából kereshetik ki az emberek és emellett természetesen a saját audiofelvételeiket is felhasználhatják. A kiterjesztett valóság effektusok az effektusgalériából válogathatók ki, azokat az Instagram munkatársai és a világ minden tájáról származó művészek készítették. A videók és az audiofelvételek sebessége is meghatározható.

Az Instagram tavaly november óta Brazíliában, majd idén nyártól Franciaországban, Indiában, Németországban és Olaszországban tesztelte az új funkciót. Ahhoz, hogy a Reels sikeres legyen, elengedhetetlen az, hogy a felhasználók az Instagramon készítsék el a tartalmaikat. Az mindenesetre komoly előnyt jelent, hogy eleve sok tagja van a szolgáltatásnak. A platform azt reméli, hogy az új, legfeljebb 15 másodperc hosszú anyagok nem csupán szórakoztatni, hanem inspirálni is fogják a tagokat és új módszereket fognak kínálni az embereknek önmaguk kifejezésére. Ráadásul, ha a felhasználók alkotókká váltak, akkor később másoknak is segíthetnek majd.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások