A jövőbeli techno­lógiákba kell befektetni

A jövőbeli techno­lógiákba kell befektetni

2020. október 6. 12:00, Kedd
Angela Merkel átfogó üzenetet fogalmazott meg a német ipar számára.

A német kancellár az Ipar Napja alkalmából mondott beszédében kifejtette, hogy azt szeretné, ha a gazdaság szereplői a közeljövőben egyre inkább olyan jövőbeli technológiákba ruháznának be, mint a mesterséges intelligencia, a hidrogén(meghajtás) és a kvantumtechnológia. A politikus hozzátette, hogy ezek a befektetések rendkívül fontosak.

Angela Merkel hangsúlyozta, hogy nem csupán arról van szó, hogy a koronavírus-járvány előtti időszak szintjét kellene minél gyorsabban elérni az iparban, hanem arról is, hogy az időközben népszerűvé vált területeken is hosszútávú beruházásokra van szükség. A német kormány többek között egy több milliárd eurós programot hívott életre a hidrogénnel kapcsolatos befektetések támogatására. A német kancellár elmondta, hogy a digitális területen például az a fontos, hogy a mesterséges intelligenciában és a kvantumtechnológiában komoly előrelépéseket érjenek el a helyi vállalatok. Emellett rendkívül fontos az is, hogy a klímavédelem területén is valódi előrelépések történjenek.

A politikus leszögezte, hogy a koronavírus-járvány az életet és a munkát is világszerte rendkívüli mértékben megváltoztatta, éppen ezért a német gazdaságnak is nagyon komoly kihívásokkal kell megküzdenie. A cél az, hogy az ipar rövid idő alatt magára találjon és ezt a trendet minden erővel igyekeznek támogatni. Merkel végül köszönetet mondott az iparnak a vészhelyzet megoldásával kapcsolatos konstruktív együttműködésért.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások