A PlayStation 2 nem lesz szórakoztatóközpont

A PlayStation 2 nem lesz szórakoztatóközpont

2001. január 23. 07:34, Kedd
[Register] Amikor a Sony 1999-ben bejelentette a PlayStation 2-t, a cég fejlesztői úgy gondolták, hogy a majdani új konzol lesz az első képviselője annak az erőfeszítésnek, hogy a háztartásokat összekössék az online szórakoztatóiparral.

Nos, mint kiderült ez korántsem így lett, a nemes feladat tehát a PlayStation 2 utódjára a PlayStation 3-ra hárult. Eredetileg a PlayStation 2-nek egy képzeletbeli digitális ajtónak kellett volna lennie, amely megnyitja az utat az online szórakoztatóipar és az otthonok között.

A cég 1999-es elképzelései szerint a majdani PlayStation 2 tulajdonosok nagysebességű internet-hozzáférésen keresztül zenét hallgathattak, és filmeket nézhettek volna. A tervek szerint mindennek 2001-re valósággá kellett volna válnia.



A Sony három üzletágának, a Sony Musicnak, a Sony Picturesnek és a Sony Computer Entertainmentnek e cél elérése érdekében komoly átalakításokon kellett átmennie, melynek végeredménye a Sony Broadband Entertainment lett. A cég számos hálózati szolgáltatóval kötött szerződést a globális hálózat kialakításának érdekében, de a dolgok mégsem alakultak úgy, mint ahogy kellett volna.

Miután a nagy terveket a PlayStation 2-vel nem sikerült megvalósítani, a cég a PS2 utódjának feladatává jelölte ki az online "konzolforradalmat". Ken Kutaragi, a Sony Computer Entertainment vezetője a Scientific American-nak adott interjújában arról beszélt, hogy minden amit a PS2-vel szerettek volna életre hívni, az most a játékkonzol utódjának feladatává vált. Ezek többek között e-mail elérés, online vásárlási lehetőség, és egyéb hálózattal kapcsolatos alkalmazási lehetőségek lettek volna.

Kutaragi arról nem beszélt, hogy a PlayStation 3 mikorra készül majd el, de a vezető még 1999. őszén említést tett az Emotion Engine utódjának, az Emotion Engine II-nek a fejlesztéséről, amely chip elkészültét a Sony akkoriban 2002-re becsülte.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások