Fejlettebb készenléti funkciót kaphat a Windows 10X

Fejlettebb készenléti funkciót kaphat a Windows 10X

2020. december 28. 22:35, Hétfő
Az új operációs rendszer így gyorsabban térhet vissza alvó állapotból.

A Windows Latest írta meg, hogy a Microsoft a Modern Standby nevű továbbfejlesztett funkción dolgozik, amely rövid időn belül a Windows 10X operációs rendszerbe kerülhet be. A Modern Standby az elképzelések alapján lehetővé fogja tenni, hogy a Windows 10X-et futtató készülékek rendkívül gyorsan térjenek vissza alvó állapotból normális állapotba.

A funkció nem igazán új, de azért kaphat még hangsúlyosabb szerepet a szoftver esetében, mert a redmondi konszern arra akar rávilágítani, hogy a Windows 10X egy bárhol és bármikor elérhető hálózatba kötött rendszer lesz. Ezért a cél az, hogy egy asztali számítógép vagy notebook ugyanolyan gyorsan visszatérjen az alvó állapotból, mint egy okostelefon.

A Modern Standby csak részben hasonlítható a jelenleg is alkalmazott készenléti állapothoz. A számítógép ugyanis a felhasználó számára inaktívnak tűnik és nagyon kevés energiát fogyaszt, de néhány folyamat továbbra is aktív. Az utóbbiak között van a hálózati kapcsolat, amely arról gondoskodik, hogy a levelezőkliens vagy a közösségi média-alkalmazások a normál állapotba való visszatéréskor azonnal a legújabb szinten legyenek, s ne akkor kelljen frissíteniük magukat. A OneDrive például szintén elvégzi a saját szinkronizációját a Modern Standby állapotban.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban