Felárért jön a Facebook-profil nélkül működő Oculus Quest 2

Felárért jön a Facebook-profil nélkül működő Oculus Quest 2

2021. május 1. 01:54, Szombat
A gyártó a lépéssel az esetleges versenyhivatali büntetéseket igyekszik elkerülni.

A német Szövetségi Versenyhivatal tavaly decemberben közölte, hogy vizsgálja azt a korábban a gyártó által jelzett módosítást, amelynek lényege, hogy a jövőben Facebook-profil kell majd az Oculus virtuális valóság készülékeinek a használatához. A hivatal rámutatott, hogy a vállalat máris integrálni kezdte a virtuális valóság tevékenységeit a Facebook.com platformba.

Most kiderült, hogy az Oculus Quest 2-nek elérhető lesz egy olyan változata is, amelynek a használatakor nem lesz szükség egy Facebook-profilra. Az új kiadás a hardver szempontjából változatlan maradt, továbbra is a Snapdragon XR2 chipre, 64 gigabájt flashmemóriára és hat gigabájt RAM-ra épül, a kijelzők felbontása 1832 x 1920 képpont lesz. Fontos ugyanakkor, hogy az új verzió nem a játékosoknak készült és az eredeti modellnél 500 amerikai dollárral drágább lesz, 299 dollár helyett 799 dollárba fog kerülni. Az árba beletartozik egy 1 éves hozzáférés az Oculus üzleti támogatásához, amelynek ára egyébként 180 dollár évente.

A 799 dolláros ár mindenesetre azt mutatja, hogy a Facebooknak minden pénzt megér a felhasználók adatainak (magasság, kézméret stb.) a megszerzése. Amint kiszivárgott, a 299 dolláros eladási ár nem fedezi az eszköz gyártási költségeit. Miután azonban az Oculus Quest 2 nagyon fejlett funkciókkal (például vezeték nélküli tartalom-streamelés) rendelkezik, lesznek olyanok, akik a drágább változatot is megveszik majd.

A termékkel kapcsolatban többek között az merült fel kritikaként, hogy a megvásárolt digitális tartalmakat is az adott Facebook-profilhoz csatolják, így a fiók zárolása vagy elvesztése esetén, azok is elvesznek.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások