Egy ideig nem jön újabb Nintendo Switch

Egy ideig nem jön újabb Nintendo Switch

2021. július 23. 00:01, Péntek
A gyártó közölte, hogy a közeljövőben nem tervezi további modellek piacra dobását.

A Nintendo nagyjából két héttel ezelőtt jelentette be a Switch frissített változatát, ennek hivatalos bemutatkozásáról akkor mi is beszámoltunk. Korábban felmerült egy Pro-modell esetleges megjelenése is, ezt azonban most (egy másik értesüléssel együtt) határozottan cáfolták.

A japán cég által közzétett rövid Twitter-bejegyzésben ugyanis azt szögezik le, hogy belátható időn belül nem tervezik további módosítások végrehajtását, vagyis nem számíthatunk arra, hogy tovább bővül a meglévő Switch-család. Ez azt jelenti, hogy a hamarosan megjelenő új, az eredeti 6,2 hüvelykes LCD-kijelzőt egy kereken 7 hüvelykes OLED-kijelzőre cserélő változat marad a legfrissebb példány, a hardveres összetétel tehát ezt követően jó darabig nem módosul majd. A korábbi pletykákban egy friss GPU-val megjelenő Switch Pro esetleges megjelenését vetették fel, a jelek szerint azonban ebből nem lesz semmi.

A területtel foglalkozó elemzők kiemelik, hogy a 7 hüvelykes példány piacra dobása egy további, legalább ilyen fontos változással esik egybe, a hivatalos kereskedelmi ár ugyanis 300-ról 350 dollárra emelkedik, tehát kereken 50 dollárral többet kell majd fizetnünk a módosított kijelzőért. Ebből többen azt a következtetést vonták le, hogy a Nintendo az új változat esetében jóval magasabb profitmarzzsal számol, vagyis minden egyes példány értékesítése után egy komolyabb összeget tartanának maguknál, ezt viszont a cég most szintén cáfolta. A Bloomberg által nemrég közölt előrejelzés tehát szerintük nem valós (ebben arról írtak, hogy az új kijelző mindössze 10 dollárba kerül a cégnek, a fenti, 50 dolláros eltérés tehát alaposan megnöveli majd a tiszta profitot), viszont arról nem tettek említést, hogy házon belül milyen szintet tűztek ki célul – ez nyilván üzleti titoknak számít.

Az új Switch várhatóan október folyamán jelenik majd meg, az első számokat ennek kapcsán csak a jövő év elején esedékes jelentésben látjuk majd.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások