Jövőre is megmarad az Xbox-hiány

Jövőre is megmarad az Xbox-hiány

2021. október 3. 11:22, Vasárnap
Erről a részleg vezetője beszélt, miközben az előfizetési csomag szépen terjeszkedik.

Az Xbox jelenlegi generációja lassan egy teljes éve van a piacon, azonban a beszerzés továbbra is meglehetősen nehézkes, a készlethiány itt is érezteti hatását. Nemrég arról írtunk, hogy jövőre jön az Xbox Series S frissített változata, a Windows-app eközben távoli eléréssel bővült ki, most pedig a részlegvezető beszélt a várható fejleményekről.

Phil Spencer, az Xbox-üzletág vezetője, a TheGrill által a napokban elkészített videóinterjúban többek között arról beszélt, hogy bár házon belül jelenleg is keményen dolgoznak a helyzet javításán, a készlethiány az év hátralévő részében is velünk marad, mivel itt nem pusztán a processzor beszerzése okoz számukra gondokat. Mi több, a mostani állapot drasztikus javulására jövőre sem igazán számíthatunk, vagyis 2022-re is jellemző lesz a nehézkes beszerzés, ez viszont nemcsak őket érinti, hanem gyakorlatilag az összes versenytársat is, hiszen a Microsoft mellett a Sony, a Nintendo, de még a Steam (Valve) is kénytelen megbirkózni a kellemetlen helyzettel.

Az idei év vége tehát erősen hasonlítani fog a tavalyi azonos periódusra, eközben viszont az előfizetéses csomag szépen nyomul előre, hiszen a most elejtett szavakból az derült ki, hogy az Xbox Game Pass már nagyjából 30 millió regisztrált tagnál tart. Erről ugyanezen interjúban már Strauss Zelnick, a Take-Two Interactive első embere tett említést, és bár a cég közvetlenül nem felelős az Xbox-ajánlat sorsáért, a kiadó fontos partnernek számít, így a részükről elhangzó kijelentéseket megbízható információként kell kezelnünk. A kereken 30 milliós adat komoly előrelépésnek számít, hiszen legutóbb idén januárban hangzott el ezzel kapcsolatban hivatalos megerősítés, akkor viszont még egy 18 milliós számot igazoltak vissza a Microsoft részéről.

A számos játékot tartalmazó csomagért havonta 5 vagy 10 dollárt kell fizetnünk, attól függően, hogy PC-vel vagy konzollal rendelkezünk. Az Ultimate néven forgalmazott változat már a felhő-platformot kombinálja ezzel az ajánlattal, havi 15 dollárért, ez viszont hazánkban nem elérhető.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások