Digitális védőangyalt tesztelnek Hamburgban

Digitális védőangyalt tesztelnek Hamburgban

2021. október 10. 20:43, Vasárnap
A megoldás segítségével elkerülhető a balesetek jelentős része.

A Continental és a Deutsche Telekom fejlesztette ki a digitális védőangyal nevű rendszert, amely segíthet megakadályozni a hálózatba kötött járművek és a kerékpárosok közötti baleseteket. Az új fejlesztés egyaránt hasznos lehet az autó-, a kerékpár- és a rollertulajdonosoknak, valamint a gyalogosoknak. A megalkotott felhőalkalmazáshoz nincs szükség külön hardverre és integrálható az okostelefonos alkalmazásokba.

A megoldást jelenleg Hamburgban tesztelik, a projekt tagja a német város mellett még a Vitronic - utóbbi biztosítja a rendszerhez a kereszteződésekben észlelt objektumok és a közlekedési lámpák adatait, míg a használt rendkívül pontos digitális térképet Hamburg városa ajánlotta fel a szakemberek számára. Az ütközésekre való figyelmeztetéseket a Deutsche Telekom alacsony késleltetésű hálózatán keresztül kapják meg valós időben azok a közlekedési résztvevők. akik a T-Systems megfelelő alkalmazását feltelepítették az okostelefonjaikra.

Oliver Bahns, a T-Systems illetékese kifejtette, hogy ahhoz, hogy egy ilyen rendszer működjön, magas fokú hálózatba kötöttség és nagy információfeldolgozási sebesség kell. A Deutsche Telekom felhőszerverei öt másodperc alatt elemzik az autósoktól és a kerékpárosoktól kapott adatokból a következő útszakaszt és ha baleset kockázata merül fel, azonnal riasztást küldenek a közlekedésben résztvevőknek.

Az érintettek kevesebb, mint egy másodperc alatt megkapják a figyelmeztetést vagy az autófedélzeti asszisztensrendszerükre vagy vizuális, illetve hangjelzésként az okostelefonjukra vagy az okosórájukra. Így marad néhány értékes másodperc a megfelelő reagálásra és a baleset elkerülésére.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások