Befutott a Play Store első windowsos játéka

Befutott a Play Store első windowsos játéka

2022. január 29. 12:52, Szombat
Az európai régióban is elérhetővé vált a Windows-ra való letöltés opciója, legalább egy alkotásnál.

Néhány nappal ezelőtt adtunk hírt arról, hogy megérkezett a PC-s Google Play Games, amit az androidos játékok korlátozott támogatásáról szóló beszámoló előzött meg a sorban. Előbbi a Google, utóbbi pedig a Microsoft törekvését mutatja, a jelek szerint azonban egy újabb lehetőség is elérhetővé vált a Google saját szoftveres boltjában. A hét közepén bukkantak szemfüles internetezők egy érdekes opcióra a Google Play Games weboldalán, amely már a Windows-ra szánt verzió letöltését teszi lehetővé, egyelőre egyetlen játék, a Lineage2M esetében. A belinkelt hivatkozás az alkotás saját lapjára vezet a Google online boltján belül, amely már a megszokott androidos gomb mellett villantja fel a Windows támogatásának funkcióját, amely jelen esetben annyit jelent, hogy egy, a Windows operációs rendszeren futtatható állományt is letölthetünk, mégpedig közvetlen módon, egyetlen kattintással. Úgy tűnik tehát, hogy a tesztelést az európai régióra is kiterjesztették, bár a kép még nem teljesen világos ezzel kapcsolatban.

Az első külsős beszámolóban ugyanis megjegyzik, hogy az új opció nem a Play Games korábban említett teszteléséhez kapcsolódik, vagyis a gomb megjelenése nem az ázsiai régió egyes területein elkezdett béta újabb fázisát jelenti. A fenti játék ugyanis a PURPLE néven jegyzett emulátor révén válik futtathatóvá Windows alatt, amely egyes hozzászólások alapján az NCSoft, vagyis a játék fejlesztőjének saját megoldása, valószínűleg ezért látjuk a fenti opciót kizárólag ezen alkotásnál. Bárhogy is legyen, a gomb a európai régióban is igénybe vehető, meglátjuk, hogy ezt milyen további lépések követik majd.

A Google tesztje természetesen folytatódik, ez egyelőre 12 játék esetében próbálható ki, Hongkong, Tajvan és Dél-Korea területén, amit nyilván később követ majd a kiszélesítés.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások