Új iPad-kijelzőket akar az Apple

Új iPad-kijelzőket akar az Apple

2022. március 4. 11:10, Péntek
Ismét a Samsunggal kötnének üzletet, amely már dolgozik egy új technológián.

Az Apple kapcsán nemrég számoltunk be arról, hogy összesen hét új Mac jöhet idén, ezek egyes részletei pedig már akkor kiszivárogtak. Most az iPad-család jövőjére vonatkozó hírek láttak napvilágot, ezek szerint a Samsunggal közösen dolgoznának új kijelzőkön, amelyek néhány éven belül jelennének meg a táblákon.

A külsős beszámolóban arról olvashatunk, hogy az Apple erősen érdeklődik az új megoldások iránt, az iPad-tábláknál ugyanis további előrelépést szeretnének elérni. Ez némileg meglepő, hiszen napjainkban szintén egy fontos generációváltás zajlik, ennek keretein belül a mini-LED panelek alkalmazása szélesedik ki, mind a tábláknál, mind pedig a Mac-konfigurációknál. A lépésnek elsősorban anyagi okai vannak, ezen kijelzők ugyanis olcsóbbak, mint az OLED- vagy a micro-LED változatok, viszont egy friss technológia beérése két fontos előnyt kínálhat a gyártók számára, amivel újabb lökést adhatnak az eladásoknak.

A Samsung házon belül már gőzerővel dolgozik egy új platformon, amely egyelőre a „two-tandem structure” néven szerepel a beszámolókban. Ez a megoldás két területen nyújtana jelentős előrelépést, amíg ugyanis a fényerő terén kétszeres javulást ígérnek, a várható élettartam kapcsán már ötszörös ugrást érhetünk el, legalábbis a jelenleg rendelkezésre álló információk alapján. Az Apple állítólag az első körben a tábláknál és az okostelefonoknál alkalmazná a fejlesztést, ez később, ezt követően jelenne meg a MacBook- és az iMac-termékeknél. Erre azonban még várnunk kell, mivel a Samsung a T1 néven jelzett első generáció sorozatgyártását jövőre kezdené meg, a T2 pedig egy évvel később követné ezt a sorban.

Az még egyelőre nem világos, hogy az Apple pontosan miért szerezné be ezen új paneleket, a későbbiekben azonban valószínűleg további részletek bukkannak majd fel az esetleges üzlettel kapcsolatban.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások