Hatalmas összegből fejleszt az Epic Games

Hatalmas összegből fejleszt az Epic Games

2022. április 14. 10:04, Csütörtök
Két meglévő partner ad 2 milliárd dollárt a cégnek, a cél a metaverzum megfelelő alkalmazása.

Az Epic Games meglehetősen gyakran szerepel híreinkben, nemrég például arról számolhattunk be, hogy a cég több ingyenes játékot ígér saját platformján. Most egy újabb bejelentés futott be, ebből kiderül, hogy óriási összegből folytathatják a munkát a metaverzumra való felkészülésen, kifejezetten a fiatalabb korosztályokat célozva meg.

Az Epic a hónap elején jelentette be, hogy a Lego is megjelent partnereik listáján, a két vállalat ugyanis közösen építene egy, a gyerekek számára is alkalmas virtuális találkahelyet a metaverzum területén. Most a Sony Group és a Kirkbi, a Lego anyacége jelezte, hogy mindketten 1-1 milliárd dollárt biztosítanak számukra, bennük látják ugyanis az ideális jelöltet az új terület megfelelő kiaknázására, ami egészen pontosan a digitális és a fizikai világok közötti kapcsolat kiépítését, valamint az új közösségi szórakozási lehetőségek létrehozását jelenti.

Tim Sweeney, az Epic első embere a közleményhez csatolt rövid nyilatkozatban azt emelte ki, hogy partnereikhez hasonló módon tekintenek erre a területre, amelyen a játékosok ismerőseikkel szórakozhatnak, a meglévő márkák vonzó élményeket biztosíthatnak számukra, a tartalomkészítők pedig új közösségeket hozhatnak létre. A most végrehajtott befektetéssel az anyagi háttér megfelelő módon biztosított, a folytatódó munkában komoly meglévő tapasztalatokra építhetnek, hiszen az amúgy rendkívül népszerű Fortnite már szintén fokozatosan a metaverzum részévé válik, az együttműködés révén pedig új lendületet kaphat a felkészülés.

Az elkövetkező hónapokban további bejelentésekre számíthatunk, kíváncsian várjuk, hogy mire mennek majd a méretes anyagi injekcióval.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások