Az Internet poros zsákutcái

Az Internet poros zsákutcái

2001. március 9. 22:10, Péntek
Mi kell ahhoz, hogy valaki ellátogathasson a Web bizarr bazárjába? Egy számítógép, egy egér, és néhány jó tipp, hogy mégis, hol érdemes elkezdeni az utat.

Az E-kereskedelem, ahogy eddig ismertük, nem volt más, mint csillogó-villogó e-shopok tele digitálisan megvásárolható árucikkel. Nos, mivel karácsony még nagyon messze van, tehát korai lenne elkezdeni a szokásos ünnepi bevásárlást, ezekkel a kikötőkkel most nem foglalkozunk. Fedezzük fel inkább az Internet azon részeit, ahová nem sokan járnak, ahová nehezebb eljutni. Azok, akik velem tartanak, megpillanthatják, hogy mi van a csillogó Webes cukormáz alatt.

Az e-kereskedelem zsákutcái
A legtöbb szörföző tisztában van vele, hogy az Interneten mindent meg lehet vásárolni a csokoládétól a gépkocsiig, de kevesen tudják, hogy a hálózatnak egy bizarrabb oldalára ellátogatva akár még Napóleon egy hajszálát is megrendelhetjük magunknak, ha kitartóan kutatunk.

A bizarr bazárba mindenki ellátogathat, ha van egy számítógépe, egy egere, és egy jó idegenvezető a közelben, aki megmutatja a Web legsötétebb bugyrainak bejáratát. A való világtól mindössze pár kattintásra található a Spellmaker.com oldala. Mindössze 100 dollárért cserébe a Spellmaker kicsiny stábja varázsol a kedvünkért egyet, hogy legtitkosabb vágyaink is teljesüljenek.

Ha önállóbbak vagyunk, és jobban bízunk saját képességeinkben, bűverőnkben, mindössze 24,95 (+csomagolás, szállítás) megrendelhetjük a "Samantha's Original Make You Love Me" varázskészletet, melyet használva szerelmünk garantáltan (?) belénk zúg.
A "Samantha's Original Make You Love Me" varázskészletben az a legjobb (az eladó számára), ha a varázslat mégse jönne össze, és az imádottunk nem borulna lábaink elé, még 80 dollárért megrendelhetjük az "Ultimate Revenge Kit" bosszúálló varázskészletet.

Mivel a bosszúálló készlet működése garantált, a bolt tulajdonosai figyelmeztetnek bennünket a használat előtt: "Kérjük, a terméket csak abban az esetben rendelje meg, ha teljesen biztos abban, hogy ellenségén bosszút szeretne állni!"
Ha nem vagyunk teljesen biztosak abban, hogy a pénzünkért bűvészkellékeket akarunk vásárolni, vagy félünk attól, hogy a bosszúnk visszaszáll ránk, vannak más pénzköltési lehetőségek is, sőt! Az egyik legkelendőbb "termék", amit eddig az e-Bay Internetes aukciós kikötő egyik oldalán árvereztek el, az "Egy fiatal férfi szüzessége" volt.

Az oldalon gondosan elhelyezve megtalálhattunk a férfi képét, és a következő szöveget: "Szia! A nevem Francis. Éppen most töltöttem be a tizenhetedik életévemet, utolsó évemet töltöm a középiskolában. Úgy döntöttem, elárverezem a szüzességemet. Az árverezés 10 dollárral kezdődik." (Nemrég kis hazánkban is volt hasonló próbálkozás...)

Az ördög vigyen el!
Fiúk szüzességén kívül más érdekességeket is találhatunk az Interneten. Nemrég egy Adam Burtle nevű hallgató a lelkét bocsátotta eladásra. A srác lelke 400 dollárért kelt el. A "lelkiismeretes" fiú így figyelmeztette a vásárló kedvűeket: "Kérem, vegye figyelembe, hogy nem tudok garanciát vállalni a lélek minőségére. Egyelőre csaknem tökéletes állapotban van, mindössze néhány felületi karcolással."

Az e-Bay-en mindig lehet érdekességeket találni. Egyszer például Napóleon haját kínálták eladásra, "nagyon ritka, de eredeti" jelzőkkel illették a tincset.

Forever young...
Ha életünk végéhez közeledünk, megértésre és szeretetre van szükségünk, de legalább egy kikötő szerint a halálnak nem kell szükségszerűnek lennie. Az Alcor Life Extension Foundation segítségével lefagyaszthatjuk magunkat az örökkévalóságnak, illetve annak a jövőnek, ahol már képesek lesznek kiolvasztani és újraéleszteni az alanyokat. Megint más kikötők pedig azzal foglalkoznak, hogy saját megrendelésre rögzítik a temetéseket, hogy a távolban élő rokonok is

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások