Szövetségre lép az ARM és a Samsung?

Szövetségre lép az ARM és a Samsung?

2022. szeptember 22. 23:28, Csütörtök
Az nVidia helyét a dél-koreai konszern veheti át.

Február elején derült ki, hogy nem kerül az nVidia tulajdonába az ARM brit chiptervező cég, mert túl nagy volt az ellenállás a tranzakcióval kapcsolatban. Április elején pedig ismertté vált, hogy exkluzív chipeket fejlesztene a Samsung, amely a lépéssel az Apple példáját követné.

Most kiszivárgott, hogy az ARM tulajdonosának számító Softbank azt tervezi, hogy partneri együttműködést alakít ki a chiptervező vállalat és a Samsung között. A Softbank jelenleg is vizsgálja annak a lehetőségét, hogy a két fél között miként alakítható ki szövetség. A kooperációt elősegítheti, hogy a dél-koreai társaság már hat esztendővel ezelőtt befektetett az ARM-be.

Masayohi Son, a Softbank vezérigazgatója és alapítója bejelentette, hogy az ügyben találkozni akar a Samsung illetékeseivel, hogy megvizsgálják a stratégiai szövetség megkötésének a feltételeit. Jay A. Lee, a dél-koreai konszern alelnöke pedig már tegnap bejelentette, hogy Masayoshi Son várhatóan a jövő hónapban Szöulba érkezik. A dél-koreai sajtóorgánumok eközben azt találgatják, hogy vajon milyen típusú lehet az együttműködés és hogy a Samsung érdekelt lehet-e az ARM-ben való tulajdonrész-szerzésben. Az óriáscég egyelőre nem kívánt nyilatkozni.

A Softbank 2016-ban 32 milliárd dollárért vásárolta meg az ARM-et, amelynek technológiája az Apple iPhone készülékeiben és szinte minden más okostelefonban megtalálható. A vállalat ezért is vonzó felvásárlási, illetve befektetési célpont.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások