Küszködik a nehéz időszakot előrejelző Intel

Küszködik a nehéz időszakot előrejelző Intel

2022. október 31. 09:34, Hétfő
A cég egyetlen szegmense tudta csak növelni bevételét, a többiek visszaestek.

Az elmúlt hetekben már beszámoltunk arról, hogy az AMD csúnya esésre figyelmeztetett, szerintük ugyanis a gazdasági helyzet csak negatív előrejelzéseket engedélyez. Most az Intel is csatlakozott riválisához, ők szintén rosszabb számokról adtak hírt, bár azért még tiszta profitot tudtak felmutatni.

Az idei évben vadonatúj generációt, valamint saját grafikus kártyákat bemutató gyártó a napokban tette közzé a harmadik negyedévre vonatkozó főbb számait, ezekben azonban nem sok pozitív részletet találunk. Kiderült ugyanis, hogy bár gyorsan visszatértek a nyereséges üzemeléshez, a bevétel és a nettó profit szinte minden üzletág esetében nagyot esett. Előbbi tekintetében durván 25 százalékos, utóbbinál pedig már egészen nagy, 80 százalékos zuhanásról beszélhetünk, legalábbis a múlt év hasonló időszakához képest, amely egyrészt az alacsonyabb vásárlói keresletnek és az emiatt megugró raktárkészleteknek, valamint az általános gazdasági helyzetnek köszönhető.

A végfelhasználók területéről még egyértelműen tiszta profitot jelentettek, bár a Client Computing Group 3,6 milliárd helyett már csak 1,7 milliárd dollárt hozott a konyhára a költségek levonása után. Az Accelerated Computing Systems and Graphics Group (AXG) esetében ez alig 185 millió dollár volt, viszont még ez is növekedésként regisztrálható, bár a pozitív fejlemény még nem az új Arc-család elrajtolásának eredménye. Az adatközpontoknál már teljesen eltűnt a profit, amelyet az éleződő versennyel, valamint az alacsonyabb kereslettel indokolnak, miközben a Network and Edge Group egyedüli részlegként tudta növelni bevételét, bár eközben a profit náluk is visszaesett.

Az elkövetkező időszakra nézve további nehézségeket vetítenek előre, szerintük több negyedéven keresztül nem várhatunk majd helyreállást.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások