Megkapta a Microsoft az EU ellenvetéseit

Megkapta a Microsoft az EU ellenvetéseit

2023. február 6. 09:26, Hétfő
Az Activision felvásárlása szerintük is aggályos, bár a másik fél hajlandó az együttműködésre.

A Microsoft igencsak komoly, 69 milliárd dollárra rúgó üzlete hónapok óta szerepel híreinkben, nemrég ezzel kapcsolatban arról számoltunk be, hogy két újabb cég fogalmazta meg ellenvetéseit. Most az európai illetékesek oldaláról érkezett további fejlemény, eszerint elérkeztünk a következő fordulóhoz.

A napokban a Bloomberg hírügynökség jelentette, hogy saját értesüléseik szerint az Európai Bizottság már elküldte saját anyagát a redmondi céghez, amelyben szintén az ő, hivatalosnak számító ellenvetéseiket sorolják fel. Ez tulajdonképpen a szokásos menetrend részét képezi, a hasonló tranzakciók kapcsán ilyet számos alkalommal továbbítottak már, vagyis mindez nem jelenti automatikusan azt, hogy az illetékesek megakadályozzák majd a felvásárlást. A dokumentum révén azonban a cég összeállíthatja saját válaszát, amire nyilván sor is kerül majd, hiszen Redmondból korábban is jelezték, hogy készek az együttműködésre.

Azt egyelőre nem közölték, hogy az EU illetékes szerve egészen pontosan mi kifogásol az üzlet kapcsán, tekintettel viszont arra, hogy ezzel kapcsolatban már számos egyéb fél (így például többek között az nVidia és a Google és a Sony) álláspontját is megismerhettük, az anyagban valószínűleg nem szerepel nagyon meglepő részlet. Jó eséllyel a piaci viszonyok jelentős mértékű módosulásától, a Microsoft előnyének rendkívülivé válásától tartanak, ami többek között az olyan platformok és nevek vonatkozásában válna kényelmetlenné, mint az Xbox és a Call of Duty – nem véletlen, hogy ez utóbbi kapcsán a Microsoft már jelezte, hogy kész partneri kapcsolatra a Nintendóval.

A cégnek április közepéig van ideje, a jelenleg zajló vizsgálat ugyanis a tervek szerint akkor, április 11-én zárul majd le, az eredmény tehát már nincs nagyon messze.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások