Arcfelismeréssel az autólopások ellen

Arcfelismeréssel az autólopások ellen

2023. február 27. 11:26, Hétfő
A megoldás megbízhatóan látja el a feladatát és különdíjjal is kitüntették.

A Continental a trinamiX nevű partnerével együtt megalkotott egy vezetőazonosító kijelzőt, amely integrált kamerás megoldást is tartalmaz a sofőr biometrikus felismeréséhez. Az új fejlesztés a közelmúltban elnyerte az idei Consumer Electronics Show (CES) Innováció Díját a járműtechnológia és a fejlett mobilitás kategóriában. Az új rendszert a Barcelonában a héten megrendezett Mobil Világkongresszus (MWC) kiállításon látható először Európában. A vezetőazonosító kijelző a világ első olyan autóba épített képernyője, amely lehetővé teszi az érintés nélküli, rendkívül biztonságos hitelesítést és véd a megtévesztés és a gépkocsilopás ellen.

A fejlesztés gyakorlatilag teljesen olyan, mint az okostelefonoktól már ismert arcfelismerő funkció, amely most utat talált magának a járművekbe is. A technológia megbízhatóan véd az autólopások ellen, mivel a gépkocsi csak a vezetőülésben ülő személy sikeres hitelesítését követően indítható el. Számos felhasználási esetben növeli a kényelmet az autóiparban, például a digitális fizetési tranzakciókat a jármű kijelzőjén keresztül lehet végrehajtani például tankoláskor, parkoláskor vagy útdíjfizetéskor, valamint a kölcsönzésben. A technológia használható az alkalmazásboltokban történő fizetésre vagy a digitális szolgáltatásokhoz való hozzáférésre.

A rendszerbe épített kamera a sofőr figyelmének megbízható ellenőrzésére is szolgál, hogy megelőzze a veszélyeket, például a volánnál való elszundítást. A Continental és a trinamiX új vezetőazonosító képernyője nem igényel további szenzorokat ehhez. A kamera zökkenőmentesen integrálódik a kijelzőbe, így a vezető számára láthatatlan.


"Az autóhasználók biztonságos azonosítása fontos funkció a jövő gépkocsi-generációi számára. A vezetőazonosító kijelzőnk új mércét állít fel a biztonság és a kényelem tekintetében. A képernyők jelentik a vezető és a jármű közötti kulcsfontosságú interfészt. A sofőrazonosító kijelző most először kínál három kulcsfontosságú funkciót egy csomagban: a felhasználó megbízható hitelesítését, a biztonságos digitális fizetések lehetőségét az autó képernyőjén keresztül, például parkolókban, fizetőállomásokon vagy alkalmazásboltokban. A rendszerbe láthatatlanul beépített kamera a vezető figyelmének ellenőrzésére is szolgál, ami a jövőben Európában kötelező lesz - ez egy különösen hatékony három az egyben megoldás" - jelentette ki Philipp von Hirschheydt, a Continental felhasználói élmény üzletágának vezetője.

Az integrált architelesítés a trinamiX által kifejlesztett és szabadalmaztatott technológián alapul. A trinamiX az arcfelismerést a felhasználó személyazonosságának ellenőrzésére egy újfajta életfelismeréssel kombinálja: az emberi bőr felismerésével a rendszer megakadályozza a megtévesztést például a törvényes sofőr fényképével vagy valósághű háromdimenziós maszkjával. A trinamiX Face Authentication a legmagasabb biometrikus biztonsági szabványoknak megfelelően van tanúsítva.

"A Continentalt és a trinamiXet összeköti a cél, hogy a fogyasztók biztonságát és kényelmét növeljék. Tapasztalt autóipari beszállítóként és az összekapcsolt mobilitási technológiák úttörőjeként a Continental lehetővé teszi számunkra, hogy új alkalmazásokat nyissunk a trinamiX architelesítés számára. A Continental innovatív kijelzőtechnológiájának köszönhetően mindez kéz a kézben jár a tökéletes belső kialakítással" - emelte ki Wilfried Hermes, a trinamiX észak-amerikai és európai fogyasztói elektronikai igazgatója.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások