Újabb AMD információk

Újabb AMD információk

2001. április 22. 12:28, Vasárnap
[Virtual Zone] Az Advanced Micro Devices (AMD) napokban közzétett negyedéves gazdasági mutatóival nagyjából egyidőben új információk szivárogtak ki a cég jelenlegi és közeljövőbeli terveivel kapcsolatban.

A cég képviselői elmondták, hogy a cég piaci részesedése 21,5 százalékra nőtt, valamint, hogy minden legyártott processzort sikerült eladniuk, egyetlen darab sem maradt raktáron. Eddig egyébként az AMD már több mint kétmillió darab 1 GHz-es, vagy annál nagyobb frekvenciájú Athlon processzort adott el. Az elmúlt negyedévben az AMD összes gyártóüzeme rekord mennyiségű processzort állított elő, és a gyártással kapcsolatban semmilyen probléma nem merült fel.

A tavaly júniusban megnyitott Fab 30-as üzemben eddig már több mint hatmillió darab Athlon chipet gyártottak le, és az üzemben az év végéig még több mint 60 százalékkal kívánják majd növelni a gyártókapacitást, mely így lassan eléri majd a maximumot. A Fab 30-as üzemben az idei év negyedik negyedévében kezdik meg a 0,13 mikronos gyártási technológiára való átállást, mely várhatóan egy év alatt fog majd teljesen végbe menni. A cég hetedik generációs processzoraiból egy év alatt 126 százalékkal adtak el többet, ami mind az Athlon, mind a Duron processzorok rendkívül nagy népszerűségének köszönhető. A nyilvánosságra került információból az is kiderül, hogy az AMD gyártóüzemeiben mostantól már csak 1 GHz-es, vagy annál magasabb frekvenciájú Athlon processzorok gyártásával foglalkoznak.

Az 1,4 GHz-es frekvenciájú AMD Athlon processzorok sorozatgyártása az idei év negyedévében indul majd meg, és a cég tervei szerint a processzorok másfél évenkénti teljesítményduplázódását is tartani tudják majd. Az AMD 0,13 mikronos gyártási technológiával készülő processzorai először a jövő év elején érik majd el a lélektani 2 GHz-es működési frekvenciát. A cég képviselői megerősítették azokat az információkat, melyek szerint a módosított Athlonok, vagyis az új Palomino magos chipek a Fab 30-as üzemben készülnek majd, és a következő negyedévben tűnnek majd fel a piacon. A cég szerint a DDR memóriát támogató alaplapokba helyezett 1,5 GHz-es Palomino chipek segítségével a piac leggyorsabb rendszereit lehet majd összeállítani, melyek könnyedén felveszik majd a versenyt a konkurens Intel legújabb Pentium 4 processzoraival is.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások