Győztek az EA alkalmazottai a túlóra-perben

Győztek az EA alkalmazottai a túlóra-perben

2005. október 8. 18:40, Szombat
A megállapodás értelmében az Electronic Arts kifizeti a dolgozók által követelt túlóra-díjakat, valamint állja a pereskedés eddigi költségeit is.

A per lezárultát közleményben jelentették be a szemben álló felek. Eszerint a neves játékkiadó 15,6 millió dollárt fizet ki, amiből fedezik a cég egykori és jelenlegi grafikus szakemberei által hiányolt, eddig elmaradt túlóra-béreket, az ügyvédek díját, valamint a per költségeit. A követelések rendezése után fennmaradó összeget egy nonprofit szervezet számlájára utalják át, amely különböző ösztöndíjakkal segíti a kisebbségi diákok boldogulását.

Az Electronic Arts ellen két hasonló eljárás is indult, mégpedig a grafikusok, illetve a programozók kezdeményezéséből. Mindkét csoport tagjai az állandó túlórázást, illetve az ezzel kapcsolatos pluszjövedelmek elmaradását rótták fel munkaadójuknak, amely nem látott kifogásolnivalót abban, hogy alkalmazottai napi 12 óránál is tovább dolgoznak, olykor hétvégén is. A mostani megállapodás értelmében a grafikusok ezentúl megkapják a hiányolt béreket, ám a részvényeket és egyéb juttatásokat illetően nem enged a vállalat. A programozók által indított hasonló per folytatódik tovább.

"Fokozottan figyeltünk a visszajelzésekre, és az időrend némi lazításával igyekeztünk gördülékenyebbé tenni a munkát. A toborzás terén alkalmazottainkra hárul a legnagyobb szerep, akik büszkék arra, hogy itt dolgozhatnak, és bátran ajánlanak minket ismerőseiknek. Szeretnénk, ha ez a továbbiakban is így lenne" - jelentette ki a Mercury News kérdésére Jose Martin, az EA humán erőforrásokért felelős alelnöke.

Szükség is van a cégnél a nyugodt légkörre, hiszen a fejlesztés egy pillanatra sem szünetelhet. A Reuters értesülése szerint a kiadó a Warner Bros stúdióval közösen a Superman Returns című film adaptálásán dolgozik, amely a júniusi bemutatóval egy időben jelenne meg. A kiadó rendelkezik némi tapasztalattal e témában, hiszen annak idején ők szerezték meg az eredeti képregénysorozattal, illetve a filmekkel kapcsolatos jogokat.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások