Rekordot döntött az Athlon 64 chipek forgalma

Rekordot döntött az Athlon 64 chipek forgalma

2005. december 28. 02:59, Szerda
Az AMD megerősítette, hogy minden korábbinál jobban teljesítettek az asztali számítógépekbe szánt Athlon 64 processzorok, sőt, a vártnál nagyobb kereslet még hiányt is okozhat egyes forgalmazóknál.

A gyártó szóvivője közvetlenül az ünnepek előtt nyilatkozott a eWeek magazinnak, és elmondta, hogy a forgalom az elmúlt hetekben rekordszintet ért el, és igencsak igyekezniük kell, hogy kielégítsék a vásárlói igényeket. "Példa nélküli kereslet mutatkozik asztali processzoraink iránt. Ez gyakorlatilag kimerítette a tokozásnál használt komponensek utánpótlását" - jelentette ki nyilatkozatában a szóvivő. Hozzátette, hogy mindent megtesznek az esetleges zavarok elhárítása érdekében, és igyekeznek orvosolni a kellemes problémát.

A megugrott keresletben önmagában nincs semmi meglepő, hiszen az utolsó negyedév az ünnepi roham miatt mindig is a legerősebb szezon. Az már annál inkább kellemetlenebb - és egyben kellemes - a vállalat számára, hogy a forgalom jócskán meghaladta a várt szintet, sőt, az olcsóbb asztali konfigurációkba szánt Athlon 64 chipek terén rekordot döntött. A vállalat egy vezetője megerősítette, hogy egyik első szintű forgalmazójuk jelentős hiánnyal küszködik, ám azt nem árulta el, hogy mely cégről és pontosan melyik processzorokról van szó. Elmondása szerint a forgalmazó készlete mindössze 10 napra süllyedt, ami azért figyelemreméltó, mert mindig is törekednek a 30 napos ellátás fenntartására.

"Ez nem akadályozza meg, hogy az egyes konfigurációk és alkatrészek időben a boltokba kerüljenek. Apró hibáról van szó, a vállalat nem látta előre a forgalom ilyen mértékű megugrását" - tette hozzá a névtelenségbe burkolózó vezető. A cég szóvivője ezzel egy időben elmondta, hogy 2006 első negyedévében már nem számolnak fennakadásokkal.

A legutóbbi információk szerint az AMD jövőre több újdonsággal is készül, igaz, ezek egy része gyakorlatilag a jelenlegi termékek újratokozása. Jön a DDR2 támogatás, az újonnan megjelenő virtualizációs és biztonsági technológia, míg az órajel növekedésére nem számíthatunk. Minden bizonnyal ezzel, illetve a korlátozott gyártói kapacitással magyarázható, hogy az új alaplapokhoz kezdetben a már jól ismert Athlon 64 3500+, 3800+, illetve Sempron 3000+, 3200+ és 3400+ chipek jelennek meg.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások