Vietcong 2

Vietcong 2

2006. január 6. 22:31, Péntek

Kiadó: 2K Games
Fejlesztő: Pterodon
Honlap

Rendszerkövetelmények:
Minimum: Intel Pentium IV 1,4 GHz, 256 MB RAM
Ajánlott: 2,4 GHz-es Intel Pentium IV vagy AMD Athlon XP 2500+, 512 MB RAM, Nvidia 6600/Radeon X800 videókártya
Hasonló játékok: Vietcong: Fist Alpha, Battlefield Vietnam, Battlefield 2
Kategória: FPS

Mivel a 2006-os évből még csupán 6 rövid nap telt el, sokaknak álmos pihenéssel, ezért nyilván nem tudunk beszámolni eget rengető játékmegjelenésről sem. Cserébe viszont van még mit mazsolázni az év végi dömping elfelejtett darabjaiból. Mit nem csináltunk tavaly? Nem voltunk büszke amerikaiak, akik a hazáért és a szabadságért képesek lemészárolni milliókat. A Vietcong első része után a 2k Games kiadta a második epizódot, ami szintén nem szól másról, pusztán a végtelen öldöklésről, főként a kis ferdeszeműek levágásáról.

Klikk ide! Klikk ide!
Klikk ide! Klikk ide!

A II. Világháború után a vietnámi ütközetek szolgáltatják a legjobb alapot a valóság adaptációjához a 3D-s lövöldözős játékok esetében. Elég régen volt már ahhoz, hogy kevesen emlékezzenek rá saját élményekből, elég sok film született belőle, hogy mindenki megtudja milyen és ezek szerint nem húztak le róla még elég rókabőrt és nem gyalázták még eleget a történelmileg egyébként szégyenletes akciót, most ráadásul cseh barátaink próbálták meg megmutatni a világnak az amcsi feelinget.

Az irónia a játék elején az, hogy a tűzszünet alatt kezdődik a történet, ahol is az amerikai katonák békésen, boldogan iszogatnak együtt a polgármesterrel, sőt a főhős, akit mi alakítunk, épp egy vietnámi kurva ágyából bújik ki nagy duzzogva. Természetesen ez az állapot nem tarthat sokáig és eleve gyanús, hogy az utcákon és a házban is kizárólag nőnemű egyedeket látunk.

Klikk ide! Klikk ide!
Klikk ide! Klikk ide!

A fiúk bizony már az esti tűzijátékra készülnek, ahol az eget megfestő színes virágokat kiegészítik egy kis torkolattűzzel is. Természetesen egyből a középpontba kerülünk és nem is vesszük észre, de megmentjük magunkat, egy újságírót és sok mást is a biztos haláltól. A kampány rész végig gyakorlatilag ebben a tempóban zajlik, bár vannak olyan küldetések, ahol némileg csendesebb, osonós verzióban kell a vágott szemeket örökre becsukni. Viszont még mielőtt teljesen elfelejteném, megjegyzem, hogy a játékban az amcsi küldetéssorozat után rendelkezésünkre áll egy VC (VietCong) küldetéssorozat is.

Vegyes érzelmekkel álltam a játékhoz, mert a történelmi FPS-ek mindig szélsőséges értéket képviseltek, azaz vagy iszonyatosan jók voltak, vagy botrányosan rosszak. Elsőre még nem tudtam eldönteni, hogy ez melyikhez fog tartozni. Az tény, hogy az irányítás és a kezelés nem lopta be a szívembe magát, sőt attól sem voltam elragadtatva, hogy a játék folyamatosan tölt, ha kilépünk egy épületből, akkor 86% esélyünk van rá, hogy megpillantsuk a loading feliratot egy vietnámi térképpel együtt.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások